Menen spelt Knack Roeselare twee sets de les en wint terecht punt

19/11/16 om 23:48 - Bijgewerkt om 23:45

De derby Knack - Menen groeide na een dominerende eerste deelwinst voor Roeselare (25-15) uiteindelijk uit in een boeiend en onvoorspelbare derby.

Menen spelt Knack Roeselare twee sets de les en wint terecht punt

© foto MP

Na die vlotte opener stapelde Knack de fouten op, Menen meed die fouten uit de eerste set en kwam via 21-25 en 18-25 zelfs 1-2 voor. Knack riposteerde de vierde beurt met 25-16 naar de belle om daarin met 15-11 de dagzege te halen.

In de rotatiepolitiek van Knack waren Van Hirtum en Claes de receptie-hoekspelers, Coolman en Van de Velde waren de centrumspelers van dienst met D'Hulst als spelverdeler en Tuerlinckx als opposite. Dejonckheere stak in de liberotrui.

Menen-coach Ratko had zoveel luxe niet, Depovere moest het spel verdelen, Gorski en Vandeweyer stonden receptie-hoek met Sinnesael en nog altijd gelegenheidsmiddenman en oud-Knackspeler Dedeyne in het centrum, de Pool Sarnecki stond opposite met Lemay als libero.

Roeselare liep het best van stapel, denderde op zijn niveau van de jongste weken en nam die eerste set bij 9-7 volle afstand (16-8) naar eerste deelwinst. Tuerlinckx was immers weer niet af te stoppen, Van Hirtum miste aanvallend niets en ook Claes werkte sterk af. Bij Menen was eigenlijk alleen Sarnecki outstanding maar Gorski scoorde niet en de centrumspelers werden te weinig in het spel betrokken.

Ander spelbeeld

Vanaf de eerste herneming evenwel sloeg het spelbeeld om. Knack had blijkbaar te gemakkelijk eerste deelwinst versierd want Menen kwam 3-6 en 6-13 voor. Tuerlinckx scoorde niet meer, Claes bleef aanvallend ondermaats en bij Menen, dat de servicedruk gevoelig optrok, kwamen de beide Polen nadrukkelijk naar voor in de afwerking. Depovere verdeelde ook gevarieerder en daarvan profiteerden dan Sinnesael en Dedeyne. Knack zette bij 6-13 wel een 7-2 neer want Tuerlinckx werkte weer foutloos af en 13-15. Maar dan liep het in receptie fout bij Knack en zelfs de inbreng van Verhanneman voor Claes mocht daar niets aan verhelpen. In een boeiend sslot kon Menen de 19-20 naar de gelijkmakende 21-25 doorslaan.

Menen spelt Knack Roeselare twee sets de les en wint terecht punt

© foto MP

Knack had niets meer van dat dominerende van de jongste wedstrijden en moest de derde beurt ondergaan waar zowel Gorski als Sarnecki maar ook Dedeyne in het midden averij aanrichtten bij Knack. De thuisploeg kreeg de 5-10 niet meer gedicht want speelde te slordig. Fornes en Orczyk werden er nog ingebracht maar Menen ging via 12-20 door naar de 18-25 verdubbeling én een terecht wedstrijdpunt.

Knack Roeselare herpakte zich dan wel fors in set vier en ging van 9-6 via vooral Orczyk en Tuerlinckx door naar 20-11 om gemakkelijk de belle af te dwingen.

Daarin werd het een enerverende zij aan zij tot 11-10. Fornes blokte het matchpunt op het bord en Knack rondde af. Knack Roeselare blijft daardoor nog altijd ongeslagen in competitie.

(RBD - foto's MP)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!