Marke-Webis geeft top drie uit handen in volleymatch tegen Zoersel

Marke-Webis A kon de eigen doelstelling in Liga B niet waarmaken. Voor het seizoen gokte de ploeg van Jan Van Huffel op een derde plaats, maar na het verlies in Zoersel moesten de West-Vlamingen vrede nemen met een gedeelde vierde plaats.

Marke-Webis had heel wat moeite met Zoersel in het begin van de wedstrijd, de thuisploeg had het ritme snel gevonden en voor de bezoekers bleef het zoeken. Met 25-23 stond het dan ook snel 1-0 voor Zoersel.

In de tweede set kon Marke-Webis toch opnieuw dreigen. Zonder hoogstaand volleybal te spelen kwamen de mannen van Jan Van Huffel op voorsprong. Toch leek het nog nipt te gaan worden op het einde van de set, maar met 23-25 stonden de bordjes terug in evenwicht.

Marke-Webis kon teren op een goeie uitreputatie, maar kon die niet waarmaken in de derde set. Zoersel vocht voor iedere bal en klampte terug aan. Marke-Webis vond geen antwoord op de aanvalsgolven van de thuisploeg en maakte zelf ook te veel fouten. Opnieuw 25-23 en 2-1 voor de thuispleog.

Vierde set beslissend

De bezoekers probeerden nog in de vierde set, maar tevergeefs. In de laatste set van het seizoen werd het nog even spannend, maar speelden de West-Vlamingen niet goed genoeg om Zoersel nog te verontrusten.

Volgend seizoen moet Marke-Webis het doen zonder Brecht Plasman en Sam Veys. Onder andere Pieter-Jan Creus van Knack Roeselare komt de fusieploeg versterken.