Maaseik de terechte kampioen na 3-0 in derde finalepartij

© BELGA
Redactie KW

Knack slaagde er zaterdagavond niet in alsnog een vierde finaleconfrontatie af te dwingen. Het verloor in Maaseik met 3-0 en setstanden 25-23, 25-17 en 25-22.

Maaseik domineerde de finale want was efficiënter in de afwerking, demonstreerde een verschroeiend servicerendement en er werd secuur verdedigd. Dan ben je de terechte kampioen. Knack van zijn kant knokte zoals ook in deze derde wedstrijd voor wat het waard was en dat leverde uiteindelijk weer twee spannende deelbeurten op. Maar omdat Knack net zoals woensdag in de beslissende momenten in de fout ging, kwam de Roeselaarse setwinst niet op het bord.

Rousseaux startte met de basiszes van woensdag met Van Hirtum en Verhanneman als receptie-hoek, Van de Velde en Coolman in het centrum en Tuerlinckx als opposite, Trinidad was de spelverdeler en Djonckheere de libero.

Het werd een lange achtervolgingswedstrijd voor Knack, dat de inleidende beurt rap op 6-3 gezet werd via een weer schitterend afwerkende Maan en Rychlicki. Knack kon langs Van Hirtum wel tot 14-12 aanklampen, maar de Roeselaarse aanvallers moesten wroetten om de bal op de grond te krijgen. Ook al omdat door de hoge servicedruk, Maaseik scoorde die eerste set vijf servicepunten, Trinidad maar moeizaam bediend werd en zijn aanvallers moeilijk bereikte. Bij 23-19 leek de set gespeeld. Maar eerst een scherpe aanval van Van Hirtum, een netfout bj Maaseik, een counterend blok op Maan en een zeldzame out-smash van Cox resulteerden in 23-23. Tot een blok op Tuerlinckx die op dat moment niet ideaal aangespeeld werd en een out-smash van Verhanneman die eerste set met 25-23 naar Maaseik deed gaan.

Maaseik de terechte kampioen na 3-0 in derde finalepartij
© BELGA

De tweede beurt waren bij Maaseik zowel Cox als Maan niet af te stoppen en de Limburgers werden bij 12-10 naar 15-10 geholpen door drie Roeselaarse fouten. Tuerlinckx die out serveerde, Van Hirtum die na een moeilijk verdedigde bal een toetsfout aangesmeerd kreeg en Van de Velde die buiten sloeg. Rousseaux bracht er even Depovere in voor Trinidad en Kindt voor Van Hirtum. Terwijl Tuerlinckx elke dode tijd verzorgd werd door de kine voor een heupblessure. De foutenlast bleef aanzwellen bij Knack, dat in de tweede set tegen vier counterende bloks aanliep en het werd 22-15. Kindt kon de door Maan bijerngeslagen setbal nog even neutraliseren, maar als hij daarop out sloeg, stond de 25-17 verdubbeling op het bord.

Maaseik de terechte kampioen na 3-0 in derde finalepartij
© BELGA

Even toch een herademing in de derde set. Knack wou nog niet plooien en kon een 7-5 naar 9-11 omslaan langs een moment van scoren van zowel Coolman, Verhanneman en Tuerlinckx als Van de Velde. Maar het werd dan toch weer 18-15 en Maaseik rook die felbegeerde titel. Al werkte dat blijkbaar verlammend want Knack kon dan toch weer 22-20 aansluiten omdat Maaseik in de slotfase maar liefst vijf opslagmissers op rij liet noteren. Bij 22-20 was er nog even commotie als een moeilijk uitverdedigde bal door de lijnrechter uit gegeven werd. Videochallenge dus, maar die gaf geen uitsluitsel en Cambré volgde zijn lijnrechter. Geen 22-21 dus maar 23-20. Een foute service leverde de 23-21 op, Cox mokerde de setbal op het bord die hijzelf door fout te serveren een eerste keer verprutste. Maar dan ontplofte de Steengoed Arena bij het kampioenschapspunt.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier