Maaseik behoudt in de belle thuisvoordeel in titelstrijd

29/04/17 om 23:22 - Bijgewerkt om 23:22

Dat beide titelpretendenten dicht bij elkaar aanleunen, werd zaterdagavond in deze eerste finaleconfrontatie bewezen. Maaseik won een heel evenwichtige eerste beurt met 25-22, Roeselare riposteerde met het kleinste verschil naar 23-25, Maaseik verdubbelde overtuigender met 25-19, maar Roeselare dwong alsnog de belle af met 22-25. Daarin behield Maaseik zijn thuisvoordeel in de titelstrijd naar drie winnende wedstrijden met 15-12.

Maaseik behoudt in de belle thuisvoordeel in titelstrijd

© VDB

Rousseaux opende met Trinidad aan de spelverdeling, Coolman en Fornés in het centrum, Tuerlinckx was de opposite en Van Hirtum en Orczyk bezetten de receptie-hoek. Dejonckheere was libero. Bij Maaseik gaf Castellani het vertrouwen aan spelverdeler Skladany, Raïc bezette de opposite, Bruno en Maan werden receptie-hoek van dienst, Gonzalez en Colson waren de middenspelers en Santucci opende als libero.

In een heel evenwichtige openingsset had Maaseik rap een bonus van twee punten en die werd naar eerste deelwinst doorgetrokken. Knack was aanvankelijk op achtervolgen aangewezen maar eens Tuerlinckx in stelling kon gebracht worden nam Knack even de leiding over. Roeselare was door het midden evenwel niet altijd secuur en vooral verdedigend haalde Maaseik meer op dan Knack, dat moeite had de bal op het parket te krijgen. Knack kon wel altijd op gelijke hoogte komen in het setslot want een 15-13 werd naar 18-18 herleid. Opposite Raïc van Maaseik was evenwel niet af te stoppen en bij 22-22 maakte Bruno serverend het verschil naar eerste deelwinst (25-22).

De eerste herneming serveerde Orczyk de Maaseikse receptie in verlegenheid naar 0-3. Knack stopte niettegenstaande een hoge Limburgse servicedruk secuurder dan de eerste beurt, recupereerde sterker en ook in de afwerking scoorden een Tuerlinckx en Coolman efficiënter dan hun opponenten aan de overkant. Die bonus van drie punten bleef tot 16-19 op het bord als Maaseik bij 20-21 een geraakte smash out gegeven zag en dat bleek belangrijk én voldoende voor de gelijkmakende set.

Beter blokwerk bij Maaseik

In een tot 8-7-gelijkopgaande derde beurt ging Maaseik via het betere blokwerk naar een vierpuntenkloof en die kon Knack aanvankelijk niet meer dichten. Tot Van Hirtum bij 20-15 boven zichzelf uitsteeg en zowel in de afwerking als blokkerend die achterstand naar 20-19 herleidde. Maar als de ingekomen Wijsmans zowel Tuerlinckx als Van Hirtum blokkend terugwees en Colson van op de servicelijn Dejonckheere in gebreke vond, moest Knack afhaken. De Maaseikse centrumspeler serveerde de verdubbeling voor Maaseik op het bord. Bij Knack was D'Hulst ondertussen aan de distributie gekomen, maar alle plaatselijk aanvalsgeweld ging over D'Hulst wat het Roeselaarse blokrendement minimaliseerde.

De vierde beurt schoven beide coaches in hun opstelling. Bij Maaseik kwam Wijsmans er in voor Raïc en Rychlicki voor Maan. Van de Velde kwam bij Roeselare Fornes vervangen. Knack haalde met 4-8 de eerst technische time-out, Maaseik dichtte naar 13-14, maar bij 13-16 leidde Knack weer aan de tweede technische onderbreking. D'Hulst kwam er in het achterveld in en serveerde giftig naar 16-19 tot Wijsmans Maaseik weer in het Roeselaarse spoor mokerde. Het moment voor Rousseaux om er Verhanneman in te bengen voor Van Hirtum en 20-23. Wolanski sloeg een lucky-ace naar 22-23, Van de Velde mokerde de setbal op het bord en dan sloeg Wijsmans meters buiten. Meteen de belle voor Knack.

Secure afwerking

Daarin kwam bij Maaseik Raïc weer op het veld. Even discussie als een aanval van Tuerlinckx in of out was, maar wel 4-2 in plaats van 3-3. Maaseik - met Bruno als absolute uitblinker - haalde in deze beslissende set wel alles van de grond en werkte ook secuur af naar 11-7. Knack dichtte nog naar 12-10, maar Raïc maakte in de afwerking het verschil.

Maandag 1 mei wordt om 20.30 uur op Schiervelde de tweede finalewedstrijd afgewerkt.

(RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!