Knack wint zijn negende Beker van België

14/02/16 om 16:41 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:23

Roeselare won de finale van de Beker van België in een bijzonder sfeervol Sportpaleis met 3-0 tegen Antwerpen na een spannende openings- en een collectief sterke tweede en derde set: 25-21, 25-19 en 25-20.

Knack wint zijn negende Beker van België

Coach Emile Rousseaux had positieve selectieproblemen nu zijn hele kern opnieuw fit is: Dedeyne, Creus en medical joker Paul Sanderson vielen naast de selectie. Bij Antwerpen was Ardooienaar Sander Depovere een aandachtig toeschouwer. De spelverdeler herstelt van een elleboogblessure en moest de bekerfinale noodgedwongen van langs de kant volgen.

Bij Knack Roeselare weinig verrassingen met Tuerlinckx, Trinidad, Coolman, Paulides, Claes, Verhanneman en libero Dejonckheere, of vijf spelers die twee jaar geleden na een thriller de bekerfinale verloren, ook tegen Antwerpen. Bij Topvolley Callant koos coach Dardenne voor de Fin Sippola aan de spelverdeling, Höhne, Klein, Cox, Przybyla, Wachnik en libero Deroey.

Een kolkend Sportpaleis zag twee aan elkaar gewaagde ploegen in het begin van set een. Met Gertjan Claes aan de service kon Knack even uitlopen tot 8-5, maar tot 32-21 zou het verschil tussen beide ploegen nooit meer dan twee punten bedragen. Bij Antwerpen was er aanvankelijk een sterk scorende Cox, aan de andere kant zorgde Coolman voor het nodige weerwerk. Cox werd net op tijd aan banden gelegd (netfout en blok Paulides, 23-21) en de ingekomen Thomas Konings pakte voor Knack de eerste set: 25-21.

Foto RN

Foto RN

Spectaculaire Dejonckheere

Antwerpen had vorig jaar de bekerfinale verloren na een blamage en wilde dit geen tweede keer meemaken (9-8). Maar er leek een last van de Roeselaarse schouders gevallen en een sterk serverend Knack liep uit tot 18-12. Antwerpen bezweek in receptie en alleen Jolan Cox vond de weg naar het scorebord. Intussen was Sven Sophie er ook ingekomen aan de pas, maar Roeselare stoomde door naar tweede setwinst na enkele knappe verdedigingen waaruit het kon scoren, getuige een spectaculaire redding van libero Dejonckheere: 25-19.

25ste trofee in België

Het eerste punt van de derde set was voor Antwerpen, met nog steeds Sophie aan de spelverdeling. Maar in het vooruitzicht van de Europese wedstrijd tegen Teruel komende woensdag leek Knack de klus in drie sets te willen klaren (4-1). Klein en Prevel brachten Antwerpen terug in de set en de match: 8-6. Opschudding bij 14-11 toen Sven Sophie wegens zwaar protest geel onder de neus kreeg, maar die reageerde prompt met een ace (15-14). Sein voor Roeselare om opnieuw een tandje bij te steken en met de voor Trinidad ingekomen D'Hulst aan de service liep het opnieuw uit: 19-14. Antwerpen bleef moedig aanklampen, maar een sterke Pieter Coolman nam samen met Tuerlinckx Knack op sleeptouw. De kapitein sloeg de eerste matchbal nog van op de servicelijn in het net, maar aan de overkant deed Höhne hetzelfde : 25-20 en de negende Beker van België voor Knack Roeselare. Samen met negen titels en zeven Supercups meteen de 25ste trofee die Knack verovert in België.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!