Knack Volley Roeselare boekt 1-3 zege in Tsjechië

Redactie KW

Landskampioen Roeselare heeft donderdag op de vijfde speeldag in de Champions League volleybal voor mannenteams een 1-3 zege geboekt bij het Tsjechische Liberec. De setstanden waren 20-25, 18-25, 25-23 en 19-25.

Tegen Dukla Liberec deed Knack wat het moest doen om zijn derde plaats en kans om Europees door te gaan in de CEV-cup, winnen zonder puntenverlies. De inleidende beurten domineerde Knack in alle spelonderdelen. Het kwam twee sets voor met 20-25 en 18-25. De derde set moest Knack met het kleinste verschil (25-23) de aansluitingsset toestaan om autoritair met 19-25 de vierde beurt af te ronden.

Knack startte in zijn basisopstelling met Coolman en Paulides in het centrum, Verhanneman en Claes bezetten de receptie-hoek, Tuerlinckx hersteld van zijn rugblokkage was de opposite en Trinidad verzorgde de spelverdeling. Dejonckheere was de libero van dienst.

Autoritair Knack

Knack Roeselare opende indrukwekkend die eerste set en kwam rap 2-5 voor. Daarvoor tekenden Tuerlinckx en Claes elk twee keer aanvallend en Coolman in de afwerking of een 5 op 5. Knack haalde met 5-8 de eerste dode tijd en trok door naar 7-13 want blokte renderend, zes counterende bloks in totaal die eerste set en hield Krisko uit de wedstrijd. Het werd zelfs 10-17 en die bonus gaf Knack niet meer uit handen om 20-25 te besluiten via Paulides.

De eerste herneming ging Knack autoritair op zijn elan door en nam bij 7-8 afstand naar 10-14 via een acende Claes, een blokkende Tuerlinckx op Krisko. Toen diezelfde Krisko fout serveerde stond de vierpuntenkloof op het bord. Liberec geraakte niet meer dichter dan op twee punten (16-18). Bij Knack bleven Verhanneman, aanvallend 6 op 7 die tweede set, Tuerlinckx die een 5 op 6 neerzette in de afwerking en Claes, zowel aanvallend als blokkend én serverend scorend de punten bijeen slaan voor Knack, dat niet meer verontrust werd. Want daar bovenop recupereerde Knack ook moeiteloos de Tsjechische aanvallen. Alleen Krisko kon voor aanvallende obstructie zorgen. Knack rondde probleemloos met een blok van Claes die tweede set op 18-25 af.

Doorgestoomd naar winst

De derde beurt moesten de Tsjechen alles op alles zetten. Krisko en Janouch probeerden dat vanop de servicelijn maar Dejonckheere hield stand in receptie. Al kwam Liberec wel 8-6 voor, want het recupereerde beter. Knack scoorde zo gemakkelijk niet meer. Roeselare kon wel nog 15-15 gelijkstellen, maar in de slotfase kon Krisko niet meer voldoende afgestopt worden. Via 23-20 sloeg Liberec met het kleinste 25-23 verschil de aansluitingsset bij elkaar via Patucha.

In set vier kwam Van de Velde in het centrum voor Paulides. Het ging gelijk op naar 9-10. Bij 9-11 plaatste Kanck een tussenspurt via vooral Verhanneman en Claes die een dijk van een wedstrijd neerzette voor zijn Europees wederoptreden. Van 13-14 ging het naar 13-20, waarna Knack via 16-21 met 19-25 besloot.

(RBD)