Knack verliest 3-1 bij Belgorod

Roeselare's Arno Van De Velde © Sportpix.be | David Catry
Redactie KW

In een partij zonder enig cijfermatig belang, zowel Belgorod als Knack hadden hun ticket voor de Final 12 al vast, verloor Knack met 3-1 van Belgorod dat over Knack naar de tweede plaats klimt.

Belgorod kwam 2-0 voor via twee keer 25-20, Knack bleef met 15-25 gemakkelijk in de wedstrijd maar moest dan toch de vierde set weer zijn meerdere erkennen in Belgorod.

Rousseaux gaf youngster Van De Velde volle speelgelegenheid op het hoogste niveau met Coolman als tweede middenspeler. Verhanneman en Orczyk bevolkten de receptie/hoek, D’hulst verzorgde de distributie met Tuerlinckx als opposite en Dejonckheere als libero. Trinidad kwam er elke set in en ook Van Hirtum, Claes en de laatste set kwam ook Fornés even in. Rousseaux had duidelijk de opdracht meegegeven risicovol te serveren. Het resulteerde in een gelijk opgaande eerste beurt met servicepunten maar ook een vijftal missers. Roeselare leidde zelfs naar 7-11 maar eens de Reus van Belgorod, centrumspeler Muserskiy, volop aangespeeld werd kon Belgorod via Muserskiy (5 op 6 aanvallend) en een foutloos afwerkende Zhigalov op gelijke hoogte en even later 20-17 voor komen. De ingebrachte Danilov serveerde Knack in last en 25-20 setwinst.

De wet van de sterkste

Ook de eerste herneming kon Knack gelijke tred houden, een 10-6 naar 13-13 herleiden want Tuerlinckx scoorde nu wel. Al moest Knack vanaf 15-15 de wet van de sterkste ondergaan. De Russische servicedruk zwol aan, Knack kwam niet meer tot degelijk aanvalswerk en Belgorod verdubbelde gemakkelijk. In set drie en nadat bij Belgorod enkele wissels doorgevoerd werden kon Knack dan wel via 10-17 de aansluitingsset gemakkelijk bijeen slaan. De vierde beurt moest Knack bij 10-10 definitief afhaken. Al leverde Knack in deze campagne met het halen van de Final 12 regelrecht stuntwerk af.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier