Knack spoelt verlies in topper door met uiterst vlotte zege

Foto MPM
Lode Blomme

VBC Axis Guibertin werd het kind van de rekening. Het nummer acht uit de Euro Millions Volley League kon nooit wedijveren met de landskampioen en verloor met zware cijfers: 3-0 na 25-14, 25-9 en 25-16.

Guibertin was nochtans met volle moed naar Schiervelde afgezakt. Het won onlangs zijn eerste twee wedstrijden van het seizoen, tegen Leuven en Gent, en met Villasmil Salas heeft het naar eigen zeggen een Venozolaans goudhaantje binnengehaald.

Bij de thuisploeg ontbrak bovendien opposite Hendrik Tuerlinckx met een overbelaste schouder, maar ook zonder de kapitein kwamen de mannen van coach Rousseaux nooit in de problemen. Stijn D’Hulst kreeg in tegenstelling tot vorige zaterdag weer de voorkeur op Trinidad aan de pas en hij verdeelde gretig naar een snelle 5-0-voorsprong in de eerste set. Vooral de middenmannen Coolman en Fornés bepaalden het tempo, maar ook Verhanneman en Claes lieten zich op de receptie-hoek niet onbetuigd, net als Tuerlinckx’ vervanger Thomas Konings: 25-14.

Geen dubbele punten

In de tweede set was de suprematie van de thuisploeg nog groter met opnieuw twee sterke middenmannen. Toen de thuisploeg ook serverend het verschil begon te maken via onder meer Claes en Konings was al snel duidelijk dat de bezoekers niet aan de dubbele punten zouden komen: 25-9.

De derde set was misschien nog de beste van de bezoekers, maar Knackcoach Emile Rousseaux duldde geen verslapping van zijn zevental, dat ook de derde set makkelijk won met 25-16 waardoor de wedstrijd in een groot uur al gespeeld was.

Derby en Champions League

Ook Maaseik won in drie sets bij Aalst waardoor het verschil in het klassement 1 punt blijft. Zaterdag wacht Knack de derby in Menen, woensdag komt Halkbank Ankara op bezoek voor een belangrijk Europees duel.