Knack Roeselare zoals verwacht tegen Belgorod en Perugia in Champions League

21/11/16 om 15:55 - Bijgewerkt op 22/11/16 om 14:07

Ook het eerder bekende Halkbank Ankara is een van de tegenstanders in de loodzware poule E van belangrijkste Europese beker.

Knack Roeselare zoals verwacht tegen Belgorod en Perugia in Champions League

Foto Bart © VDB

Knack Volley Roeselare was door een plaats in de Europese top 20 al zeker van deelname aan de 2017 CEV Volleyball Champions League. Sinds begin juni wist de Belgische landskampioen dat het in poule E zou terechtkomen, samen met de Turkse kampioen Halkbank Ankara.

Sinds zondagavond kent Knack Roeselare ook de andere twee tegenstanders: Belogorie Belgorod en Sir Sicoma Colussi Perugia. Beide topploegen dienden wél een voorronde af te werken, maar kenden daarin zoals verwacht weinig problemen. Belogorie Belgorod, al driemaal winnaar van de Champions League, won beide wedstrijden tegen het Deense Gentofte Volley met 3-0. Het Italiaanse Sir Sicoma Colussi Perugia, met topspeler Ivan Zaytsev in de rangen, won na de 1-3 uit de heenmatch zondag ook de terugmatch tegen het Zwitserse Volley Amriswil met duidelijke 3-0-cijfers.

Mission impossible?

Knack Volley Roeselare start dus straks aan het kampioenenbal met drie absolute toppers uit de Turkse, Russische en Italiaanse competities in hun poule. Misschien een mission impossible voor de landskampioen, maar vooral een hele grote uitdaging voor het trainersduo Emile Rousseaux-Steven Vanmedegael en hun spelers. "We treffen in de Champions League drie absolute Europese topteams met een veelvoud van het budget van Knack Volley, maar we gaan er ons niet als 'les petits Belges' presenteren," gaf coach Emile Rousseaux al mee.

Eerste wedstrijd op 8 december

Knack speelt zijn eerste wedstrijd in de Champions League op donderdag 8 december, thuis tegen Belogorie Belgorod. Daarna volgen twee uitwedstrijden: in de week van 21 december bij Perugia en op woensdag 18 januari in Turkije tegen Halkbank Ankara. Op woensdag 1 en woensdag 15 februari speelt Knack vervolgens thuis tegen eerst Ankara en daarna Perugia. De zesde poulewedstrijd is in de week van 1 maart, bij het Russische Belgorod. (LB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!