Knack Roeselare zet Gent twee sets moeizaam opzij

Piotr Orczyk mocht aan de wedstrijd beginnen. © VDB
Redactie KW

Knack won in deze eerste fase van de play-offs zoals verwacht in drie sets van VDK Gent maar moest zowel de eerste (25-23) als derde beurt (25-22) afrekenen met een aanklampend Gent. Roeselare verdubbelde dan wel met de vingers in de neus (25-8).

Rousseaux opteerde voor de ploeg die zondag de beker won, maar zette de hernemende Orczyk wel op de stek van Van Hirtum om hem matchritme te laten opdoen. Samen met Verhanneman was hij receptie/hoek met Van de Velde en Coolman als centrumspelers, Tuerlinckx als opposiet, Trinidad als spelverdeler met Dejonckheere als libero. Vanaf de tweede set speelde Fornes voor Coolman. Knack domineerde aanvankelijk naar 8-4 maar dan begon een spelletje kat en muis waarbij Gent profiteerde van enkele slordigheden van Roeselare maar dichter dan één punt kwam Gent nooit. Want dan duwde Knack even door om weer twee of drie bonuspunten te pakken. Bij Gent was oud-Knackspeler Dedeyne wel de meest gedrevene. De 22-19 kwam er door een outsmash van Vandeweyer, maar in deze fase had Orczyk met een retro om Messi jaloers te maken een gemaakt punt gered en de volgende aanval keerde hij eveneens spectaculair. Uiteindelijk zorgden Verhanneman en Tuerlinckx voor de laatste twee punten.

De eerste herneming met Van Hirtum weer in de basis voor Orczyk ging Knack van 6-4 fors door naar 16-4 omdat het zelf secuurder speelde maar vooral omdat Gent er aanvallend niets meer van terecht bracht. De bezoekers scoorden maar 3 punten op 13 sollicitaties en dan kan je nooit winnen. Uiteindelijk verdubbelde Knack gemakkelijk met 25-8. In die set kwm Depovere halfweg in voor Trinidad en mocht Konings opdraven voor Tuerlinckx.

Ook de derde beurt kwam Knack 8-4 en 13-9 voor. Gent haalde uiteindelijk met 15-16 de dode tijd. Dat was dan vooral het werk van weer Dedeyne die scoorde van achter de drie meter maar ook aan het net en van Vandeweyer. Vandevelde zette de 19-20 gelijk, Tuerlinckx counterde Dedeyne blokkend en sloeg daarop een ace naar 22-20. Het werd nog 23-22 maar eerst Tuerlinckx en dan Van Hirtum scoorden aanvallend naar de 25-22.

Woensdag ontvangt Knack in de Europese Champions League het Turkse Istanbul en moet winnen om alsnog te kunnen doorstoten naar de Final 12.

(RBD – foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier