Knack Roeselare zeker van titelfinales na winst tegen Menen

22/04/17 om 23:34 - Bijgewerkt om 23:33

Roeselare heeft zich tegen de buren van Menen verzekerd van een plaats in de titelfinales tegen Maaseik. Het werd 3-0.

Knack Roeselare zeker van titelfinales na winst tegen Menen

Knack haalde het met 3-0. © MPM

Roeselare -met D'Hulst en Van Hirtum in de basis ten nadele van Trinidad en Verhanneman- leek Menen in de beginfase te bedanken voor de driepunter tegen Aalst. Met onder meer een rotatiefout kwam de thuisploeg 0-3 achter, maar het stelde snel orde op zaken met een paar bloks op Gorski: 14-11. Prefaxis vond via Sarnecki nog serverende impulsen om weer langszij te komen (16-16), nadien hadden Gorski en maats weer alle moeite om tot scoren te komen. Ook de inbreng van Dedeyne en Vandeweyer zouden Prefaxis niet meer dichter brengen.

Knack denderde verder en dwong de Meense opposite Sarnecki veelvuldig in de fout, het leverde de thuisploeg een bonus van vier punten op. Net wanneer Menen weer op de goede rail leek, werd de zaal helemaal stil toen Gorski bij 13-10 slecht neerkwam en kermend van de pijn op de grond bleef liggen. Zijn maatje Piotr Orczyk hielp zijn landgenoot naar de kleedkamer. Prefaxis leek van slag en nam direct erna een time-out die weer wat zuurstof gaf. Van 19-16 naar 20-20 dankzij een sterk serverende Depovere. Sinnesael zorgde met een stevig blok zelfs helemaal voor de kentering: 22-23 en dit keer mocht Rousseaux soelaas zoeken in een onderbreking. Sinnesael dwong een eerste setbal af, maar Orczyk en Tuerlinckx trokken het laken toch naar zich toe. Knack meteen ook mathematisch zeker van de titelfinales.

De zaal werd helemaal stil toen Gorski bij 13-10 slecht neerkwam.

De zaal werd helemaal stil toen Gorski bij 13-10 slecht neerkwam. © MPM

In set drie kregen Verhanneman, Trinidad, Konings, Claes en van de Velde speelgelegenheid. De aanpassing verliep moeizaam (3-5), Konings en co. schakelden dan een versnelling hoger, Vandeweyer kreeg het lastig aan de overkant van het net: 11-9. Het zou het begin worden van een pijnlijke aftocht voor de bezoekers. Heyrman geraakte er weer niet door en zag zijn ploeg op 15-9 komen. Roeselare verdedigde goed en hoefde zelfs niet voluit te gaan om de kloof te bewaren.

Dinsdag gaat Knack op bezoek bij Antwerpen, Menen eindigt het seizoen met een thuismatch tegen rode lantaarn Haasrode-Leuven.

(MPM)

Setstanden: 25-21, 26-24 en 25-20.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!