Knack Roeselare wint in CEV Cup met 1-3 bij Cai Teruel

17/02/16 om 23:27 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:19

In een heel evenwichtige partij verzekerde Knack zich bij de Spaanse bekerwinnaar met 1-3-winst van een uitstekende uitgangspositie om in de terugwedstrijd een ticket voor de halve finale af te dwingen.

Knack Roeselare wint in CEV Cup met 1-3 bij Cai Teruel

Foto Bart © VDB

Het volstaat dan om twee sets te winnen. Het werd woensdag in Spanje heel evenwichtige partij waarin Knack wel 0-2 voor kwam met respectievelijk 22-25 en 20-25. De kersverse bekerwinnaar moest in een tumultueuze derde beurt wel de aansluitingsset toestaan met 25-22. Dat beide teams niet ver uit elkaar lagen, werd in de vierde beurt geïllustreerd toen Knack bij 21-24 drie wedstrijdballen niet kon benutten en tot 30-32 moest knokken om de achtste matchbal te verzilveren.

Coach Rousseaux dropte Van de Velde in het team dat zondag de beker won ten nadele van Paulides en de nog altijd maar 20-jarige middenman beschaamde dat vertrouwen niet. De eerste beurt sloeg Knack zich bij 6-6 naar een driepuntenbonus en dichter dan twee punten kwam Cai Teruel niet. Zelfde scenario overigens de eerste herneming waarin Roeselare bij 13-14 doorging naar 13-17. Teruel kwam via springveer Luiz die bijna niet af te stoppen was wel nog even 18-18 gelijk, maar Knack zette weer een heel sterke collectieve prestatie neer en drong via 18-21 aan naar de meer overtuigende 20-25.

In set drie was het Teruel dat sterk opende, 6-3 en 13-10 voor kwam, maar dan joegen enkele betwiste scheidsrechterlijke beslissingen en heel wat discussies het animo nog de hoogte in. De Spanjaarden trokken zich daaraan op om de aansluitingsset te versieren.

Aan elkaar gewaagd

Kwam dan die vierde set waarin Rousseaux redelijk snel Trinidad definitief wisselde voor D'Hulst, die elke set al even was ingekomen. Knack kon een 8-6 naar 8-10 omslaan en die bonus tot de 20-23 behouden. Maar dan bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn, want in een zinderende sfeer miste Knack eerst drie matchballen, Teruel verzuimde een setbal te verzilveren waarna het enerverend naar 30-31 ging toen Tuerlinckx en Coolman in duo blokkend de 1-3 vastspijkerden.

Drie punten dus en een uitstekende uitgangspositie voor Knack Roeselare voor de terugwedstrijd op donderdag 3 maart. Mits 0-3 of 1-3-verlies dan, is er altijd nog een golden set en dat in eigen Schiervelde.

(RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!