Knack Roeselare wint 0-3 in Asse-Lennik

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Knack veegde bij Asse-Lennik de mindere prestatie van woensdag tegen Maaseik in de vergeethoek door bij die andere concurrent voor de finaleplaatsen in drie sets te gaan winnen.

Knack opende met 21-25 winst, verdubbelde met 22-25 om in set drie overtuigend Asse-Lennik met 18-25 terug te wijzen. Asse-Lennik is meteen op zes punten teruggeslagen van Knack.

Knack Roeselare opende met Paulides en Coolman in het centrum, Verhanneman en Orczyck bezetten de receptie/hoek met Tuerlinckx als opposite. D’Hulst verzorgde de distributie en Dejonckheere stak in het liberoshirt. Het was een heel gedreven Roeselare dat de wedstrijd opensloeg, de servicedruk heel hoog legde en snel een bonus had die naar 17-20 doorgetrokken werd. Tuerlinckx zat meteen aanvallend goed in de wedstrijd en Knack controleerde de set. Bij 19-23 kon Overbeeke wel nog met twee servicepunten Lennik dichter brengen, maar het bleef bij die 21 punten, want dan ging de thuisploeg in de fout.

Lennik was aangeslagen de eerste herneming waarin Knack een 2-4 naar 11-18 doortrok, want zowel Orczyck als Coolman, beiden 5 blokpunten, waren niet te passeren. Overbeeke scoorde nog drie punten op rij van 14-21 tot 17-21 maar Orczyck rondde gedecideerd blokkend af.

De derde beurt leek Lennik dan toch beter in de wedstrijd te komen, want het ging gelijk op van 10-9 naar 17-16. Tot het moment waarop Overbeeke weer vast zat in het blok van Orczyck en drie keer blokkend gecounterd werd. Knack scoorde vijf punten op rij en die 17-21 was er te veel aan voor de thuisploeg die geen vuist meer kon maken.