Knack Roeselare weet opnieuw wat verliezen is

20/02/16 om 23:22 - Bijgewerkt om 23:23

Bekerwinnaar Knack Roeselare liep bij VDK Gent zijn tweede competitienederlaag op. Het verloor verrassend met 22-25, 25-23, 25-21 en 25-20.

Knack Roeselare weet opnieuw wat verliezen is

© VDB

Coach Rousseaux roteerde weer en zette een Verhanneman, Orczyck en Paulides niet eens op het blad. Bij Roeselare waren Coolman en Van De Velde de centrumspelers, Claes en Van Hirtum waren receptie-hoek, Tuerlinckx de opposite en Trinidad verzorgde de spelverdeling. D'Hulst en Sanderson en in het wedstrijdslot Dedeyne kregen invalbeurten. De thuisploeg opende agressief en kwam 13-9 voor tot Knack zich in de wedstrijd wroette. Het kwam 20-20 gelijk om via 22-23 met 22-25 af te ronden.

Foutenlast

De tweede beurt verliep gelijk op, maar Knack kreeg geen vat op Ter Maat die vanuit alle hoeken scoorde. Bij Knack zat Tuerlinckx vast in het blok en ook Coolman die de jongste weken topscorer werd, faalde in de afwerking. Van De Velde anderzijds scoorde geregeld met het blok. Bij Knack manifesteerde zich vooral een mentale en fysieke vermoeidheid en dat vertaalde zich in een groeiende foutenlast vanop de servicelijn waar de bezoekers vanaf de tweede beurt het opslagrendement zagen afnemen. Gent rook zijn kans, Ter Maat bleef scoren en verdubbelde gemakkelijk. De vierde beurt kon Knack nog remonteren naar 18-18 maar verraadde zichzelf dan weer door storende opslagmissers wat het Gent gemakkelijker maakte af te ronden naar de zege.

Knack blijft wel tweede maar telt al zes punten achterstand op leider Asse-Lennik.

(RBD - foto a-VDB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!