Knack Roeselare walst eenvoudig over Waremme

03/02/16 om 22:11 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:30

Na de vlotte zege in drie sets zaterdag tegen Zoersel nam Knack weeral in drie sets nog gemakkeljker de maat van een ontstellend zwak Waremme. De setstanden 15-25, 16-25 en 10-25 illustreren het meesterschap van Roeselare, waarbij coach Rousseaux weer roteerde.

Knack Roeselare walst eenvoudig over Waremme

© VDB

Verhanneman en Paulides, die zaterdag speelden, mochten in de huppelhoek blijven. Zo opende Knack met de receptie-hoekspelers Claes en Orczyk. Van De Velde en Coolman bevolkten het centrum, Tuerlinckx die een sterke partij neerzette was opposite, Trinidad verzorgde de distributie en Dejonckheere bleef libero.

De thuisploeg kon inleidend tot 6-8 aanklampen, maar dan plaatste Knack - bij wie Tuerlinckx aan 75% afwerkte - een tussenspurt naar 7-13, om via 22-25 eerste deelwinst in te schrijven. De eerste herneming bleef Waremme weer tot 7-8 in het Roeselaarse spoor. Naast Tuerlinckx, die ook blokkend scoorde, manifesteerde Coolman zich aanvallend én blokkend. Knack verdubbelde probleemloos, want trok van 10-13 door naar 12-20 om niet meer verontrust te worden.

In set drie haalde Rousseaux Trinidad en Tuerlinckx naar de kant voor D'Hulst en Konings, die zijn eerste volle set speelde voor Knack als opposite. Claes was nu de grootste afwerker en Van De Velde blokte Knack mee naar 4-16 om freewheelend 10-25 af te ronden.

Zaterdag staat de échte volleyclassico Knack-Maaseik in Schiervelde op het programma.

(RBD - Foto a-BV)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!