Knack Roeselare verslaat Zoersel met 3-0

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

De landskampioen won thuis de twaalfde match van de reguliere competitie met 3-0 (25-13, 25-22, 25-23) en verspeelde zo weinig energie in het vooruitzicht van de midweekse Champions Leaguewedstrijd in Turkije van over enkele dagen.

Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel A begon het best (0-2, 3-4) aan de wedstrijd en bij de eerste technische time-out (8-6) moest coach Rousseaux zijn manschappen even wakker schudden wegens te veel slordigheden in het spel van de thuisploeg. Tuerlinckx en D’Hulst teisterden de bezoekers wel van op de servicelijn en met een heel degelijke Fornés stoomde Knack in de openingsset door van 12-9 naar 23-11. Intussen was er de dubbele wissel Trinidad en de weer fitte Konings voor D’Hulst en Tuerlinckx en Van Hirtum maakte het bij 25-13 af.

Aan het experimenteren

Trinidad en Konings mochten blijven staan voor de tweede set en ook Van de Velde (voor Coolman) kwam er bij in het middencompartiment. Het coachduo Rousseaux-Vanmedegael liet zo enkele manschappen rusten met het oog op de Europese verplaatsing van komende week en ging aan het experimenteren, wat het spel van Roeselare niet ten goede kwam.

Bij 16-12 kwamen Tuerlinckx en D’Hulst er weer in, maar bij 20-16 mocht het duo alweer gaan. Claes was intussen Verhanneman komen vervangen en hoewel de bezoekers duidelijk langer aanklampten, kwam Knack ook in de tweede set nooit echt in de problemen: 25-22.

De snelle 0-3-achterstand zette Knack in de derde set snel recht met onder meer een ace van Coolman. Bij 7-6 kwam de thuisploeg een eerste keer voor, maar de derde set bleek nog de lastigste voor Roeselare, dat de bezoekers van 20-15 zowaar liet terugkeren tot 23-23. Kapitein Tuerlinckx, die even voordien opnieuw was gewisseld voor Konings, werd er voor de laatste punten zelfs weer bijgehaald, maar Verhanneman maakte het met een ace dan toch af: 25-23.

Maandag al naar Turkije

Knack blijft door deze zege sowieso autoritair leider in de Euro Millions Volley League met 4 punten voorsprong op Maaseik, dat met 0-3 ging winnen in Menen. Maandag vertrekt de landskampioen naar Turkije waar het woensdag Halkbank Ankara bekampt in poule E van de Champions League. De Turken tellen na 2 wedstrijden 0 punten, terwijl Knack thuis tegen Belgorod dicht bij een stunt was en 1 punt achter de naam heeft. De volgende competitiewedstrijd is volgende week zaterdag de topper in en tegen Maaseik.

Speelden voor Knack Roeselare: Tuerlinckx, D’Hulst, Coolman, Verhanneman, Van Hirtum, Fornés en libero Dejonckheere. Kwamen in: Trinidad, Konings, Van de Velde, Claes.