Knack Roeselare verslaat concurrent Aalst en lijkt zeker van klassieke titelfinale

14/04/17 om 22:50 - Bijgewerkt op 15/04/17 om 11:07

Knack Roeselare zit met de 3-0 zege tegen naaste achtervolger Aalst met anderhalf been in de titelfinale samen met Maaseik dat ook al volle puntenwinst haalde tegen Haasrode/Leuven. Aalst volgt nu als derde op zes punten van Knack Roeelare met nog drie wedstrijden af te werken.

Knack Roeselare verslaat concurrent Aalst en lijkt zeker van klassieke titelfinale

© VDB

Knack moest evenwel weer karakter tonen om die volle wedstrijdwinst te halen. De eerste set domineerde Knack naar 25-16. Vanaf de tweede set evenwel werd Knack op achtervolgen aangewezen maar verdubbelde alsnog met 28-26 om met 25-23 volle puntenwinst te halen.

Coach Rousseaux opende met D'Hulst aan de spelverdeling nadat hij vijf wedstrijden met Trinidad startte, posteerde Verhanneman en Orczyk op de receptie/hoek, Coolman en Fornés in het centrum en Tuerlinckx was de opposiet. Stijn Dejonckheere die een schitterende partij zou vertolken was libero.

Aalst-coach Devoghel omringde zijn spelverdeler Depestele met de centrumspelers Parkinson en Mihalj, Staszewski en Kindt waren de receptie/hoekspelers en Pekmans als opposiet met Kroiss als libero. En die kreeg het de eerste set nogal te verduren want zoveel was rap duidelijk, de partij zou vanop de servicelijn beslecht worden. "Wij hebben deze week heel wat getraind op diverse servicevariaties want wij moesten Depestele uit zijn comfiortzone halen. Dat kan alleen als je renderend serveert", gaf Rousseaux achteraf mee. Dat lukte de eerste aardig bij Knack dat rap 3-0 en 11-6 voor kwam die inleidende set. Met bij Knack een sterke afwerking van zowel Orczyk als Tuerlinckx. Aalst dichtte wel nog naar 13-11 maar weer Orczyk en Tuerlinckx gingen door naar 18-12 waarna Knack niet meer verontrust werd naar eerste deelwinst. Depestele mocht bij 21-14 even verpozen in de huppelhoek maar dat heeft Knack inleidend de eerste herneming geweten want Depestele serveerde Aalst losweg naar 0-3 die tweede set. Aalst met een foutloos afwerkende Staszewski ging door naar 4-7 als Coolman en Orczyk onder hun beidjes Knack via 10-10 naar 12-10 sloegen. Het werd een heel intense deelbeurt met Aalst dat via Pekmans en een stevig blok een 21-19 naar 22-23 omzette. Bij 23-24 eerste setbal voor de bezoekers die Orczyk neutraliseerde, een blok op Tuerlinckx bezorgde Aalst een tweede setbal maar die serveerde Staszewski out, D'Hulst serveerde een eerste setbal die Pekmans neutraliseerde maar Parkinson serveerde daarop weerout. En bij die 27-26 bracht Rousseaux er Claes in die met een ace de verdubbeling vastpinde. Of hoe de service het resultaat bepaalde.

Ook de derde beurt kreeg Knack het knap lastig met Aalst dat weer 2-5 en 9-14 leidde want Roeselare liet zich op enkele aanvallende slordigheden betrappen. Knack kon wel nog naar 17-18 dichtten via Orczyk en Coolman. Maar bij 17-21 leek de aansluitingsset wel in de maak. Tot de weer ingekomen D'Hulst die even plaats maakte voor Trinidad giftig serveerde, de bezoekende spelopbouw verstoorde en zowel de ingekomen Van Hirtum als Fornés profiteerden om Knack 22-22 gelijk te brengen. Dat gebeurde na een spektakelrally waarbij Dejonckheere dé verdedigingssafe van de match afleverde en Van Hirtum de rally kon afwerken. Tuerlinckx kon de driepunten vastmokeren nadat Staszewski Aalst op 24-23 sloeg.

Dinsdag reist Knack naar Maaseik voor een confrontatie met de eerste plaats als inzet.

(RBD-foto BV)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!