Knack Roeselare verliest in de belle bij Antwerpen

11/02/16 om 06:21 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:26

Voor de reguliere competitie lijkt Knack zich neergelegd te hebben bij de eerste stek van Lennik want het verloor in de belle bij Antwerpen.

Knack Roeselare verliest in de belle bij Antwerpen

© VDB

Door drie basisspelers niet eens op het blad te zetten koos coach Rousseaux blijkbaar volop voor bekerwinst zondag. Antwerpen profiteerde ervan om zijn derde stek in de competitie vast te zetten. Het werd wel een boeiende partij want na de 17-25 en 25-20 namen beide opponenten drie sets met maar het kleinste verschil afstand van elkaar want 29-27, 26-28 en 16-14 in de belle.

Coach Emile Rousseaux die zijn opstelling normaliter zelfs voor de eigen spelers maar 5' voor de line up prijsgeeft verraste toch in Antwerpen door de vaste waarden Verhanneman, Coolman en Tuerlinckx niet eens op het wedstrijdblad van twaalf spelers te zetten. Dat zal in functie van de bekerfinale van zondag geweest zijn zeker? Hij startte met een schaduwbasis die eigenlijk even sterk is als de vaste waarden. D'Hulst verzorgde de distributie, Van Hirtum en Sanderson waren de receptie-hoek van dienst, Paulides bevolkte met Van De Velde het centrum en Orczyk was de opposite. Dejonckheere kroop in het liberoshirt, wat geen verrassing was. Maar ook coach Dardenne van Antwerpen schoof met de vaste pionnen en liet twee Polen én de eerste spelverdeler in de huppelhoek.

Bonus

De eerste beurt had Knack rap een 10-16 bonus op het bord met de middenspelers Paulides enVan De Velde als afwerkers. Die bonus werd probleemloos vastgehouden tot de 17-25 deelwinst.

De eerste herneming ging de thuisploeg agressiever van start, kwam rap 4-1 voor en hield via 16-12 en 18-16 die bonus op het bord om uiteindelijk overtuigend met 25-20 gelijk te stellen.

De thuisploeg ging de derde beurt op zijn elan door en had rap een vierpuntenbonus op het bord die naar 10-4 uitgediept werd. Dan kwam Trinidad in de ploeg en Konings voor Orczyk op de opposite en Knack riposteerde naar 10-14. Antwerpen herpakte zich fors, Claes werd nog in de basis gedropt maar de 29-27 verdubbeling voor Antwerpen.

In een compleet gelijk opgaande vierde beurt kon Antwerpen een 21-19 naar 23-20 doortrekken. Maar dan vond de ingekomen Trinidad Van Hirtum slag op keer succesvol en die sloeg de achterstand naar een bonus én de belle om.

Daarin ging het gelijk op naar 9-9, Antwerpen sloeg een 11-9 bij elkaar die Knack naar 13-14 omboog maar die wedstrijdbal niet kon benutten waar Antwerpen dat bij 15-14 wel deed.

(RBD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!