Knack Roeselare verlaat Europees toneel met opgeheven hoofd

© Matthijs Verhanneman omspeelt het Turkse blok. (Foto Bart)
Redactie KW

Knack Roeselare deed wat het moest doen, maar zowel Chaumont Haute Marne als Berlijn haalden tegen respectievelijk Belchatow en Jastrzebski hun derde overwinning zodat zij samen met Maaseik doorgaan naar de Final 12. Toch kan deze Europese campagne van Roeselare zeker geen miskleun genoemd worden.

Met naast Fenerbahçe Istanbul ook nog de Italiaanse wereldtoppers Perugia en Civitanova zat Knack Roeselare voor zijn 16de Champions Leaguecampagne in een loodzware poule. De Belgische landskampioen deed wat moest, twee keer winnen van Istanbul. In de thuiswedstrijd tegen Perugia was Roeselare zelfs dicht bij de noodzakelijke derde wedstrijdwinst.

“Aanvallend waren wij niet af te stoppen omdat we absoluut wilden winnen”

De manier waarop Knack Volley de Turken woensdag twee sets omver blies, was indrukwekkend met on-Europese setstanden 25-9 in set twee en 25-15 in de slotset tot gevolg. Toch schoot Knack zich de derde set zelf in de voet en gaf het een wenkende 3-0 alsnog uit handen. “We domineerden de Turken gedurende drie sets”, stelde Matthijs Verhanneman achteraf. “Die eerste beurt kon Istanbul aanvankelijk wel gelijke tred houden, maar vooral aanvallend waren wij niet af te stoppen, want we wilden absoluut winnen.”

“Bij Istanbul dat niets meer te winnen of te verliezen had, was die drive er niet. En na het verlies van die inleidende set zakten zij helemaal weg. Wij vonden hen in receptie weer in gebreke en dan ging het wel heel snel naar die 25-9. In set drie gaven wij de controle uit handen bij die 15-12 als zij hun servicedruk opvoerden en wij teveel in de fout gingen. De vierde beurt herpakten wij ons evenwel weer stevig.”

Opsteker was ook de knappe wedstrijd van Piotr Orczyk die wel helemaal terug is wat hij met enkele schitterende aanvallen van achter de driemeterlijn illustreerde. De Pool hunkert na zijn blessure duidelijk naar meer. Knack kan er nog veel plezier aan beleven in de titelstrijd, die nu alle aandacht krijgt.

“Ik had nochtans stiekem gehoopt er alsnog bij te zijn in de Final 12”

Middenspeler Arno Van de Velde, die de hele Europese campagne op het veld stond, voelde de bui van de niet-kwalificatie na de nochtans eigen vlotte zege al aankomen en dat werd even later bevestigd. “Wij kopen dus niets met die duidelijke zege“, jammert hij. “Ik had nochtans stiekem gehoopt er alsnog bij te zijn in die Final 12. Want dat betekende minstens twee wedstrijden meer.”

“Uit de confrontaties met die twee wereldploegen Civitanova en Perugia haal je als jonge speler als ik heel wat ervaring. Niet alleen uit de wedstrijdbeleving zelf op het veld, maar ook uit de analyses achteraf. Met welke oplossingen die ploegen in bepaalde situaties voor de dag komen. Jammer, maar helaas.”

Alle aandacht gaat bij Knack Volley nu naar de titelstrijd, te beginnen zaterdag met een altijd moeilijke uitwedstrijd bij Haasrode Leuven in poule 2 van de play-offs

(RBD)