Knack Roeselare smeert Lennik eerste nederlaag aan

28/02/16 om 00:03 - Bijgewerkt om 00:03

Knack Roeselare verzekerde zich van de tweede stek in de reguliere competitie door Asse/Lennik in eigen huis met een eerste competitienederlaag op te zadelen.

Knack Roeselare smeert Lennik eerste nederlaag aan

Stijn D'Hulst . © VDB

De thuisploeg opende wel best en won 25-19 de inleidende beurt. Knack herpakte zich vanaf set twee om met 22-25 gelijk te stellen, verdubbelde met nipte 23-25 om met 20-25 de volle puntenwinst vast te zetten. En dat is mentaal toch ook weer een opsteker temeer coach Rousseaux met een onuitgegeven opstelling uitpakte. Hij zette in het Molenbos zowel Tuerlinckx als Verhanneman en libero Dejonckheere in de tribune en opende met D'Hulst aan de spelverdeling, in het centrum speelden Van De Velde en Paulides, Konings was de opposite later gewisseld voor Sanderson, Van Hirtum en Orczyk waren de receptie/hoekspelers van dienst. Claes was de recepterende libero, Creus kwam er in voor het verdedigende deel van de liberotaak. Bij Lennik bleven Overbeeke en Baetens aan de kant maar werden er de tweede set wel ingebracht.

De eerste beurt was het Lennik dat met een driepuntenbonus de tweede dode tijd haalde. Beide opponenten bleven aan elkaar gewaagd al blokte Van De Velde de bezoekers bij 16-13 weer in het Lennikse spoor. Maar dat bracht Knack niet echt dichter bij setwinst want van 21-19 ging Lennik regelrecht door naar deelwinst. Vanaf set twee was het evenwel de Roeselaarse jeugd die de partij bepaalde. Met voorop de Pool Orczyk die een eerste keer kon aantreden bij zijn ploeg van verleden seizoen. Ook Konings liet zich geregeld opmerken. Knack kwam 14-18 voor als zowel Overbeeke als Baetens bij Lennik uit de huppelhoek gehaald werden maar tevergeefs. Knack ging via 22-24 naar de verdubbeling. De derde beurt kon Lennik 8-6 voor komen maar Knack riposteerde naar 15-16, ondermeer via een blokkende D'Hulst, om bij 21-24 nog een laatste remonte van de thuisploeg af te slaan en 23-25. De vierde beurt nam Knack dat inleidend twee opslagpunten tegenkreeg van Depestele bij 8-9 over en werd niet meer verontrust want ging van 15-17 naar 17-22 om 20-25 af te ronden.

(RBD - foto Bart)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!