Knack Roeselare probleemloos voorbij VC Haasrode Leuven

05/03/16 om 22:53 - Bijgewerkt om 22:53

Knack Roeselare won bijzonder vlot in drie sets de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.

Knack Roeselare probleemloos voorbij VC Haasrode Leuven

© VDB

De laatste match in de reguliere competitie had geen belang meer dat was voor coach Rousseaux de gelegenheid om net als vorige week in Lennik het trio Verhanneman, Tuerlinckx en Dejonckheere rust te gunnen en weer met zijn 'kleuterklas', zoals hij zijn alternatieve ploeg noemt, uit te pakken. Daarbij kreeg op de inleidende beurten Dedeyne de voorkeur als opposite op Konings die de derde beurt mocht opdraven. Met D'Hulst aan de spelverdeling, Paulides en Coolman als centrumspelers, Orczyk en Sanderson als receptie/hoek en een weer gedeelde libereoverantwoordelijkheid voor Claes in receptie en Creus als Knack de service had, duurde het even voor Knack afstand kon nemen. Bij Haasrode scoorde Peeters geregeld terwijl een goed verdelende D'Hulst bij al zijn aanvallers terecht kon. Maar vanaf 9-10, de enige keer dat Haasrode in deze partij op het scorebord leidde, ging het naar 17-13 met zowel Coolman als Paulides als afwerkers naast Dedeyne. Sanderson kwam zowel serverend als blokkend op de voorgrond in het setslot en 25-18.

Snel afgelopen

De eerste herneming serveerde Sanderson naar 5-0, Haasrode dreigde nog naar 6-4, maar Knack ging resoluut door naar 16-9 ook al omdat de bezoekers aanvallend niets meer konden klaarmaken. Knack kon probleemloos naar de 25-18 verdubbeling doorstomen.

Met Konings die aanvallend een knappe 4 op 6 liet optekenen en Sanderson die bleef teisteren met de servicelijn en daar bovenop aanvallend helemaal ontbolsterde naar een 5 op 6 kon Knack niet meer verontrust worden in set drie. Van 6-4 ging het via 12-6 naar 17-9 eer Sybers nog wat bezoekend weerwerk afleverde. Maar dat bracht Haasrode niet dichter dan 25-17.

Knack begint woensdag al aan de play-offs met een verplaatsing naar Antwerpen, zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Menen.

(RBD - foto VDB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!