Knack Roeselare passeert VDK Gent in drie sets

© VDB
Redactie KW

Knack Roeselare klopte in zijn eerste thuiswedstrijd VDK Gent in drie sets. Roeselare opende met 25-19, verdubbelde met 25-21 om niet meer verontrust te worden in de derde set: 25-17.

Meteen konden de thuissupporters ook kennis maken met de nieuwe Spaanse centrumspeler Miquel Angel Fornes die zijn thuisdebuut maakte en samen met Coolman het midden bevolkte. D’Hulst verzorgde de distributie, Orczyk en Verhanneman waren de receptie/hoekspelers van dienst, Tuerlinckx de opposiet en Dejonckheere de libero. Konings kwam zowel de eerste als de derde beurt in het setslot in.

Had Knack het verleden seizoen tegen datzelfde Gent niet altijd onder de markt dan konden de Oost-Vlamingen Knack niet echt in verlegenheid spelen. De inleidende beurt ging het van 4-2 naar 9-3 en 21-13. Zowel Tuerlinckx, 5 op 7 aanvallend als Verhanneman, 4 op 5 in de afwerking, konden niet afgestopt worden en de Gentse buitenlanders de Amerikaan Beal en Canadees Schmidt vonden hn draai niet op Schiervelde. Bij 22-15 mocht Konings inkomen voor Tuerlinckx. Hij kon het setpunt versieren dat meteen verzilverd werd.

Knack domineert

De tweede set liep het gelijk op en Gent kwam zelfs 16-17 voor. Maar dat kwam meer omdat Roeselare te slordig speelde, zich op een opstellingsfout, net- en toetsfouten liet betrappen dan door een Gentse kwaliteitsverhoging. Bij 17-17 zorgde Orczyck aanvallend en blokkend voor een tweepuntenbonus, met een ace van de Pool kwam de 22-19 op het bord waar Tuerlinckx, foutloos in de afwerking de tweede beurt, en Verhanneman de verdubbeling rondmokerden.

De derde beurt serveerde Orczyk de Gentenaars tot 6-0 in de verwarring en via 12-3 en 23-11 leek Roeselare vlot naar de 3-0 door te steken. Maar dan sputterde het bij Knack vooral in de afwerking wat de Gentenaars toeliet naar 23-17 te milderen eer Verhanneman afrondde. Fornes had zich wel degelijk laten opmerken met 8 punten waarvan aanvallend een 7 op 11 en een ace waar hij ook attent mee verdedigde.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier