Knack Roeselare passeert op een drafje Zoersel

30/01/16 om 23:14 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:32

Knack Roeselare nam in drie sets en in amper één uur effectieve speeltijd in drie sets de maat van rode lantaarn Zoersel. De openingsbeurt konden de bezoekers tot 25-22 aanklampen zonder echt te dreigen naar deelwinst. Daarna maakte Knack de klus simpel af met respectievelijk 25-15 en 25-16.

Knack Roeselare passeert op een drafje Zoersel

© VDB

Dat deed coach Rousseaux in een alternatieve opstelling want zowel Trinidad als Van De Velde, Claes en Tuerlinckx mochten na het Europese stuntwerk van dinsdag rusten. Hun plaats werd ingenomen door respectievelijk D'Hulst, Paulides en beide debutanten Sanderson en Orczyck. Verahnneman en Coolman vervolldedigden de basiszes. Sanderson moest duidelijk nog wennen aan het competitieritme én de ploeg want opende met een 0 op 4. Later zou hij zich wel herpakken met aanvallend een 5 op 12 en 3 counterende bloks. Orczyck van zijn kant liet een aanvallende 9 op 20 optekenen naast 2 blokpunten.

Die aanpassing van beiden deden de bezoekers de inleidende set wel 3-7 en 6-10 voor komen maar dan vonden vooral Verhanneman, drie op vier die eerste beurt, en Paulides, die aanvallend niets miste, die eerste set het welletjes. Knack kwam 14-14 gelijk, trok in één ruk door naar 18-15 en liet zich niet meer in verlegenheid spelen al kwam Zoersel via Cox nog naar 20-19 maar niet verder. Sanderson mokerde de setbal op het bord die Paulides verzilverde.

De eerste herneming bleef Verhanneman omzeggens foutloos afwerken zowel aan het net als van achter de driemeter. Coolman anderzijds was blokkend niet te passeren, hijl iet zevenblokpunten noteren over de drie sets, en van 8-6 ging Knack via 14-9 en 19-13 naar de vlotte verdubbeling 25-15.

In een ondermaats begonnen derde set moest Knack niets zelf doen om 7-3 voor te komen want Zoersel serveerde drie keer fout en mokerde vier keer out. Dan was het evenwel de beurt aan Knack om wat slordiger te spelen, wat Zoersel naar 9-9 bracht. Maar daarmee was het beste (?) gezien van Zoersel. Knack domineerde zowel blokkend als aanvallend naar 16-9 waarmee de wedstrijd beslecht was en het maar aftellen was tot Sanderson blokkend het wedstrijdpunt verzilverde naar 25-16.

(RBD - foto Bart)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!