Knack Roeselare pakt elfde Beker tegen Maaseik

Knack brengt de Beker weer mee naar Roeselare. © Bart
Redactie KW

Roeselare heeft het in het Sportpaleis weer voor mekaar gespeeld en won zijn derde opeenvolgende Beker na een 1-3-zege tegen Maaseik. De Limburgers waren nochtans op papier sterker maar op de belangrijke momenten staat Knack nog altijd als een huis. De elfde Beker uit de clubgeschiedenis is daarmee een feit.

Geen verrassingen in de basis van Emile Rousseaux, die op de hoek wel de voorkeur gaf aan Van Hirtum ten nadele van Lou Kindt, in het middencompartiment koos hij voor het duo Coolman-Van de Velde waardoor Fornes zich moest tevreden stellen met een plaats in de huppelhoek. Bij Maaseik startte ouwe getrouwe Maan ook op de bank.

Amper gestart of een eerste discussie drong zich al op, beslecht in het nadeel van Knack. Even later klopte Van Hirtum zijn ploeg voor het eerst op voorsprong, een niet-gegeven ace en een blok op Tuerlinckx duwde de ‘bezoekers’ balend en met een minimale achterstand naar de eerste technische time-out. De voorbije jaren geen spannende bekerfinales mogen beleven maar dit keer leek het toch anders met twee ploegen die haasje-over speelden. Mijatovic acete Noliko naar 10-9, Van Hirtum deed het weer kantelen in het voordeel van Knack bij 12-13.

Bruno toetst hier de bal over het driemansblok.
Bruno toetst hier de bal over het driemansblok.© MPM

Bij de Limburgers begon de hoofdaanvaller onzichtbaar aan de match met een 0 op 4 maar twee opeenvolgende punten zetten zijn team wel op 18-17. Een voorsprong die Coolman uitwiste met twee winnende opslagen (18-20). Wanneer ook Tuerlinckx onder stoom kwam, was Maaseik een vogel voor de kat. Via 19-22 naar 22-25 dankzij een blok van Coolman op Cox.

Tweede set

De Roeselaarse middenman eiste weer een hoofdrol op na de kampwissel wanneer hij serverend de 7-10 forceerde, gaandeweg werd Maaseik toch sterker. Ondertussen was Cox vervangen door Gevert en dat rendeerde: zijn kogel was goed voor 18-15, Verhanneman zag zijn daaropvolgende poging ook buiten stranden. Knack in moeilijke papieren, al hebben ze nog voor hetere vuren gestaan. Maaseik sloeg aan het twijfelen wanneer Tuerlinckx Mijatovic wist af te stoppen. Coach Banks riep zijn troepen weer naar de kant wanneer ook Gevert niet tot scoren kwam: 23-23 en alles te herdoen. De opnieuw ingevallen Cox toonde zich nu wel effeciënt en Coolman kon een moeilijke situatie aan het net niet meer oplossen.

Derde set

Geen driesetter dus en dat was voor het eerst sinds de bekerfinales georganiseerd worden in het Sportpaleis. Roeselare leek alvast niet aangeslagen en smashte via Van de Velde naar 9-13. Toch pompte de Duitser Gevert weer enthousiasme en hoop in zijn team met een winnende opslag, Verhanneman reageerde met twee perfecte aanvalspunten: 13-15 en ook Tuerlinckx kon niet niet achterblijven. Maaseik zowaar op 6 punten gezet na een blok op Bruno. Het niveau zakte zienderogen, Roeselare bleef het best boven het foutenlastwater.

Vierde set

Cox en Maan begonnen aan set vier en dat legde Maaseik geen windeieren. De hoofdaanvaller liet zijn ploeg met een bonus van drie punten naar de kant gaan en deed Rousseaux na een blok op Verhanneman bij 12-8 in een time-out vluchten. Niet dat dit direct het verhoopte effect had want Cox liet zich nu wel gelden (16-12). En toch… hoe dichter de 2-2 kwam, hoe meer de Limburgse bibber toesloeg. Rychlicki en Mijatovic joegen de bal buiten, Hendrik knalde de 17-17 met veel machtsvertoon op de bordjes. Ondertussen viel de Luxemburger Rychlicki geblesseerd uit, Maaseik wist wel weer te scoren. Eventjes toch want na een ace van Tuerlinckx (19-20) geraakte Cox er aanvallend weer niet door. Maaseik in vieze papieren richting time-out. Ref Blyaert stak er op zijn eentje weer de spanning in met een onterechte overrule op zijn lijntjesman: 22-22 en geel erbovenop voor Knack. Maar de frustratie maakte al snel plaats voor een groot feest wanneer Blankenau de eerste matchbal out serveerde.

Verhanneman sluit even de ogen na een lucky punt van zijn ploeg.
Verhanneman sluit even de ogen na een lucky punt van zijn ploeg.© MPM

(MPM – foto’s MPM/Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier