Knack Roeselare opent seizoen met dubbel tegen Antwerpen

22/06/16 om 09:49 - Bijgewerkt om 10:13

Op woensdag 12 oktober speelt Knack Roeselare de Supercup tegen Antwerpen, drie dagen later staat de competitie-opener op het programma tegen datzelfde Antwerpen.

Knack Roeselare opent seizoen met dubbel tegen Antwerpen

Knack Roeselare werd vorig seizoen voor de tiende keer landskampioen. (Foto Bart) © VDB

Knack Roeselare pakte vorig seizoen de dubbel: de negende Beker van België en de tiende landstitel uit de clubgeschiedenis. Op woensdag 12 oktober staat voor Roeselare de eerste wedstrijd met inzet van het seizoen op het programma. Dan speelt het de Supercup tegen Topvolley Callant Antwerpen, de verliezende bekerfinalist vorig seizoen.

Drie dagen later start de competitie met voor Knack een uitwedstrijd bij datzelfde Antwerpen. De eerste thuiswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 22 oktober tegen VDK Gent. De eerste confrontatie tussen landskampioen Roeselare en vicekampioen Maaseik is op zaterdag 5 november in Schiervelde.

Verplaatsing naar Aalst

Ook de eerste derby van het seizoen tegen Prefaxis Menen wordt thuis afgewerkt, op zaterdag 19 november. Het eerste bezoek van Knack Roeselare aan sportcentrum Schotte in Aalst, de nieuwe thuishaven van Lindemans Aalst, het vroegere Asse-Lennik, is op zaterdag 26 november.

In een eerste fase spelen alle teams uit de EuroMillions Volley League twee keer tegen elkaar, een keer uit en een keer thuis. De beste zes ploegen na die reguliere competitie spelen de play-offs, om te bepalen wie de titelfinale mag spelen.

Zware poule in Champions League

Het belooft alvast minder druk dan vorig seizoen te worden voor Knack Roeselare. De poulefase van de vernieuwde Champions League, waarvoor Knack Roeselare rechtstreeks geplaatst is, begint pas begin december. Daarin neemt Knack Roeselare het op tegen Halkbank Ankara en mogelijk Belgorod en Perugia, twee andere toppers.

Als Knack die zware poule niet overleeft, dan is er geen vangnet van de CEV Cup, de tweede Europese beker waarin Knack Roeselare vorig seizoen pas in de halve finale werd uitgeschakeld door Berlijn. Op 26, 26 of 27 oktober maakt Knack Roeselare zijn intrede in de Beker van België. Daarin komt het meteen in de achtste finale terecht.

(LB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!