Knack Roeselare op een zucht van de titelfinale na winst tegen VDK Gent

09/04/16 om 23:06 - Bijgewerkt om 23:06

Knack Roeselare nam met 3-0 afstand van Gent en Menen ging in Antwerpen met 0-3 winnen. Dat houdt Knack op kop met een bonus van acht punten op nummer drie Menen. Knack is dan ook bijna zeker van een plaats in de finale van de play-offs en neemt het daarin wellicht op tegen Maaseik.

Knack Roeselare op een zucht van de titelfinale na winst tegen VDK Gent

Verhanneman maakte de wedstrijd af in de derde set. © Foto RN

Tegen Gent opende coach Rousseaux met dezelfde basis als woensdag in Gent of met D'Hulst aan de spelverdeling, Verhanneman en Orczyk op de receptie-hoek, Coolman en Paulides als centrumspelers en Tuerlinckx op de oppositie met Dejoncckheere in het liberoshirt. Claes kwam in set drie even in. Knack leek snel komaf te maken met de Gentenaars, want in de inleidende set ging het via Coolman blokkend en afwerkend direct naar 3-0. Tuerlinckx diepte in de eerste set, daarin liet hij aanvallend een foutloze 7 op 7 noteren, uit naar 8-2 en meteen was de set gespeeld. Aan de overkant kon Gent aanvallend niets klaar maken en via 21-11 haalde Knack vlot eerste deelwinst.

Overtuigend naar 2-0-voorsprong

Te vlot blijkbaar, want de eerste herneming zoog Gent zich vast in het Roeselaarse zog en kwam blokkend op Orczyk zelfs 11-13 voor omdat Depaepe daar een foutloze aanvallende reeks van 5 op 5 liet optekenen. Bij 15-16 nam Knack evenwel autoritair over en kon bij 19-18 mee door Gentse aanvallende missers - Ter Maat kwam nooit in de wedstrijd voor - de kloof maken naar de overtuigende verdubbeling.

Verhanneman verzilvert tweede matchbal

In set drie kabbelde de partij over en weer zonder meer dan twee punten verschil naar 19-20. Orczyk aanvallend en Paulides blokkend brachten de 21-20 op het bord, Depaepe liet aanvallend de 21-21 optekenen, maar dan serveerde Ter Maat buiten. Depaepe werd nu wel blokkend gecounterd, Verhanneman strafte een onzuivere Gentse receptie meedogenloos af. Depaepe mocht nog even scoren, maar dan vond Verhanneman het welletjes en hij verzilverde de tweede wedstrijdbal naar 25-22.

(RBD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!