Knack Roeselare naar halve finale beker

30/11/16 om 22:09 - Bijgewerkt om 22:09

Zoals verwacht kwam de landskampioen ook in de terugmatch van de kwartfinale van de Beker van België tegen VDK Gent nooit in de problemen: 3-0 na 25-14, 25-10 en 25-13 terwijl Knack al genoeg had aan twee sets om zich te plaatsen.

Knack Roeselare naar halve finale beker

Foto Bart © VDB

Knack Roeselare stond voor aanvang van de match al met één been in de halve finale, want het had de heenmatch in Gent twee weken geleden al met 0-3 gewonnen en dus genoeg aan 1 punt of twee sets om een ronde verder te gaan.

Toch liet Emile Rousseaux niets aan het toeval over. De coach van Knack Roeselare wijzigde zijn team dat zaterdag met 3-0 ging winnen in de nieuwe zaal van Lindemans Aalst slechts op één positie. Receptie-hoek Van Hirtum kreeg de voorkeur op Orczyk. Ook Tuerlinckx, D'Hulst, Coolman, Fornés, Verhanneman en libero Dejonckheere stonden in de basis bij de thuisploeg. Bij Gent ook enkele opvallende namen met naast ex-Knackspeler Lowie Stuer ook de West-Vlaamse libero Jelle Nagels en Bjarne Van de Velde, de broer van Knacks middenman Arno.

Net als in de heenmatch die Knack twee weken geleden met 0-3 won, bood Gent ook in de terugmatch weinig weerwerk. Knackkapitein Hendrik Tuerlinckx was in het matchbegin niet af te stoppen, waardoor er al snel een 8-3-voorsprong op het bord stond. Het werd wel nog 10-8, maar een goed blokkend Knack en de grote foutenlast bij de bezoekers zorgden al snel voor 25-14.

Comeback Trinidad

Weinig beterschap in set twee bij de Oost-Vlamingen, die de fouten bleven opstapelen en de thuisploeg al snel tot 10-2 zagen uitlopen. Aanvallend presteerden de bezoekers ondermaats en een andere opposite en spelverdeler brachten geen soelaas. Knack Roeselare had dan ook zijn beste spel niet nodig om de halve finale te bereiken. Bij 20-10 mocht de Spaanse spelverdeler Trinidad zijn comeback maken in Schiervelde na maanden blessureleed, waarna Ruben Van Hirtum zijn team helemaal over de streep trok met twee aces: 25-10.

Knack gekwalificeerd dus en coach Rousseaux ging experimenteren met Gertjan Claes op de libero en Piotr Orczyk als opposite. Ook Arno Van de Velde mocht invallen. Stijn Dejonckheere, Hendrik Tuerlinckx en Pieter Coolman kregen zo wat rust met het oog op de drukke decembermaand, met naast de competitie en de beker ook wedstrijden in de Champions League. De thuisploeg was niet van plan om veel energie te verspillen en maakte vanaf 8-6 het verschil. Matthijs Verhanneman haalde aanvallend een hoog percentage en ook Orczyk deed het niet onaardig als hoofdaanvaller: 25-13.

Halve finale tegen Aalst

De heenwedstrijd van de halve finale tegen Lindemans Aalst is op woensdag 14 december, in Aalst. De terugwedstrijd is op woensdag 28 december in Schiervelde. De finale van de Beker van België is dit jaar op zondag 12 februari in het Antwerpse Sportpaleis. (LB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!