Knack Roeselare moet belle toestaan in Antwerpen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Knack Roeselare liet de eerste competitiewedstrijd bij Callant Antwerpen een punt. Roeselare kwam wel twee sets voor (18-25 en 22-25) maar moest de belle toestaan (25-21 en 25-20) om daarin dan toch met 12-15 de dagzege veilig te stellen.

Roeselare opende met D’Hulst aan de spelverdeling, Tuerlinckx als hoofdaanvaller, in het centrum stonden Coolman en Van de Velde, op de receptie/hoek speelden Claes en Orczyk, Dejonckheere stak in de liberotrui. De inleidende deelbeurten kenden een identiek scoreverloop met Knack dat zowel de eerste als de tweede set bij 17-17 de kloof naar respectievelijk 17-20 en in set twee naar 20-23 en de 0-2 voorsprong bijeensloeg. Bij de thuisploeg zorgden vooral de Australiër Powell en Jolan Cox voor de punten.

Minder vlot

Vanaf set drie evenwel liep het bij Knack minder vlot, de foutenlast groeide in service en de afwerking en Roeselare liet de thuisploeg in de wedstrijd komen. Antwerpen kwam 5-1 en 13-7 voor want alleen Tuerlinckx scoorde nog bij de bezoekers. Knack dichtte wel nog naar 17-14, Van Hirtum werd er ingebracht voor Orczyk maar de thuisploeg bleef via 22-19 in de wedstrijd.

In set vier leek Knack de partij weer te doen kantelen want sloeg een 7-11 bijeen. Tot weer die foutenlast groeide en Antwerpen via 22-19 gemakkelijk de belle bijeensloeg. Nieuwkomer Fornes werd er nog even ingebracht maar de belle werd aangevat met Claes en Van Hirtum als receptie/hoek en in het centrum weer Coolman en Van de Velde. Van 8-9 ging het naar 10-14 omdat bij Antwerpen Cox niet meer scoorde en Roeselare afrondde.