Knack Roeselare moeizaam langs Menen

Folguera van Menen met een moeilijke pass naar Fasteland onder het oog van Trinidad en Coolman. © VDB
Redactie KW

Knack Roeselare – Par-ky Menen eindigde uiteindelijk in een 3-1 zege voor Roeselare, al kende de derby een eigenaardig scoreverloop. In de inleidende beurt walste Knack autoritair met 25-13 over Menen maar het kreeg in de eerste herneming lik op stuk: 11-25. Dat was uiteindelijk maar een intro van twee boeiende sets, met Knack dat 25-20 verdubbelde en Menen dat verzuimde om in de vierde beurt twee setballen naar het wedstrijdpunt te verzilveren om uiteindelijk 27-25 te verliezen.

Rousseaux opende met Trinidad aan de spelverdeling, Coolman en Van de Velde bevolkten het centrum, Verhanneman en Van Hirtum waren de receptie/hoekspelers met Tuerlinckx als opposite en Dejonckheere in de liberotrui. Aan de overkant opteerde Peris voor Folguera aan de pas, Ver Eecke en Gorski bezetten de receptie/hoek met Sinnesael en Fasteland als centrumspelers en Winkelmuller als hoofdaanvaller. De nieuw aangetrokken Cabral E Silva was de libero van dienst.

Knack opende overtuigend met die eerste set zowel Varhanneman als Tuerlinckx als sterke afwerkers. Zo haalde Verhanneman aanvallend een 7 op 8 die eerste beurt en ook Tuerlinckx scoorde geregeld zijn puntje. Zo ging het van 8-5 via 12-7 naar 16-8 waarmee de eerste set meteen gespeeld was. Want Menen maakte weinig indruk en kwam maar moeizaam tot een degelijke spelopbouw. Bij 16-8 werd een bleke Gorski gewisseld voor Vandecaveye maar Knack stoomde zonder veel weerwerk door naar 19-11 en overtuigende 25-13.

Tweede set

Omgekeerd scenario de eerste herneming want de opdracht van coach Peris was duidelijk: snoeihard serveren en dat deden vooral Vandecaveye, Folguera en Winkelmuller. De Roeselaarse receptie kwam zwaar onder druk en Verhanneman noch Dejonckheere maar evenmin Van Hirtum hielden zich recht in dat servicegeweld. Bij 6-8 al moest Knack de tweede set afhaken. Winkelmuller was niet meer af te stoppen met een aanvallende 5 op 7 en de dominantie vergleed naar Menense kant met de bijzonder vlot bijeengespeelde aansluitingsset.

Derde set

Vanaf de derde beurt kreeg een afgeladen vol Schiervelde dan wel twee beklijvende sets voorgeschoteld. Knack herstelde zich enigszins maar bij een 5-2 serveerde Vandecaveye met vier scorende services waar de Roeselaarse stoppers geen antwoord op vonden naar 5-6. De score liep gelijk op en Verhanneman scoorde aanvallend de 20-20 om dan naar de servicelijn te trekken en gevarieerd en storend te serveren. Daardoor mokerde Winkelmuller out en kon daarna via Van Hirtum twee keer blokkend counterend en Van de Velde een keer de 24-20 setbal op het bord brengen die Van Hirtum ook verzilverde als hij een slecht gestopte service van Verhanneman afstrafte: 25-20.

Vierde set

Ook de vierde set leverde hoogspanning en een gelijk opgaande score op tot Menen bij 8-11 een driepuntenbonus op het bord had. Maar het was Tuerlinckx die op zijn eentje met drie aanvallen van achter de driemeterlijn de bordjes weer gelijk hing. Knack liet wel vijf opslagmissers noteren, die Menen mee naar 19-22 en 20-23 hielpen. Winkelmuller sloeg bij 22-23 de eerste bezoekende setbal op het bord die door eerst Tuerlinckx geneutraliseerd werd en dan door een blok van Trinidad op Vandecaveye gelijkgesteld werd. Vandevelde sloeg de eerste Roeselarse setbal op het bord maar Vandecaveye snoepte die voor Menen af. Verhanneman mokerde de 26-25 op bord tot een minder goed verdedigde aanval van Verhanneman door weer Van Hirtum afgestraft werd en 27-25. Knack met deze volle wedstrijdwinst dus zo goed als verzekerd van de tweede plaats in de reguliere competitie.

(RBD – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier