Knack Roeselare moeiteloos voorbij VDK Gent

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Op de zesde speeldag van de reguliere competitie passeerde Knack Roeselare in drie sets probleemloos het vijfde geklasseerde VDK Gent.

Alleen de eerste set kende de thuisploeg een minder moment waardoor Gent een 22-15 naar 22-20 kon remonteren, maar Knack rondde gedecideerd af. De eerste herneming verdubbelde Roeselare met 25-18 en set drie was er teveel aan voor de bezoekers die met 25-15 nooit uitzicht op de aansluitingsset kregen.

Goed serveerwerk

Knack opende met Dedeyne in de basis die wel van plaats gewisseld werd met Verhanneman ten opzichte van de opstelling tegen Belchatow waarin Leonis in extremis de geblesseerde Van Hirtum moest vervangen. Knack pakte van meet af aan uit met gevarieerd en gericht serveerwerk en dat maakte dat Gent niet met zijn favoriete volleybal kon uitpakken. Hun topscorer Ter Maat zat dan ook nooit in de wedstrijd en scoorde maar een twee op zes die inleidende beurt. Hij zat vast in het Roeselaarse blok. Knack nam gemakkelijk afstand en trok van 7-5 via 13-6 door naar 25-15 die eerste set. Maar dan liep het stroef bij de thuisploeg die zich verslikte in eigen foutenlast. Ter Maat counterde Verhanneman drie keer bokkend, Tuerlinckx mokerde out en Gent kwam naar 22-21. D’Hulst kwam in voor Trinidad, Gent serveerde fout, D’Hulst scoorde serverend en Tuerlinckx verzilverde de setbal naar 25-22.

En daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, want Knack liet zich op een mindere periode de tweede set na niet meer verontrusten. Het stond toen 11-6 en zowel Coolman als Tuerlinckx stoorden zich aan twee betwistbare beslissingen van scheidsrechter Luts met een mindere concentratie als gevolg. Roeselare verdubbelde van 11-9 via vooral Coolman die niets miste die tweede beurt naar 21-14 en 25-18. In set drie weer dat slopend serveerwerk van Knack, Verhanneman scoorde weer volop aanvallend maar ook blokkerend en via 18-12 speelde Knack de partij simpel uit naar 25-15.