Knack Roeselare klopt in onuitgegeven opstelling Maaseik in vijfsetter

19/03/17 om 00:30 - Bijgewerkt om 00:29

In een beklijvende spektakelwedstrijd haalde Roeselare het op karakter en mentale sterkte in een onuitgegeven opstelling van Maaseik. Al verzuimde Knack om de vierde set een vijfpuntenbonus naar een driepunter door te slaan. Maaseik won de eerste set met 22-25, Knack stelde 25-20 gelijk om met 27-25 te verdubbelen. De bezoekers haalden met 26-28 de belle en daarin haalde Knack het met 15-10 na tweeëneenhalf uur volleyballen.

Knack Roeselare klopt in onuitgegeven opstelling Maaseik in vijfsetter

© VDB

Een in spelers heel beperkt Roeselare was het dat Maaseik moest bekampen want naast Tuerlinckx kon coach Rousseaux ook niet beschikken over Van Hirtum, die sedert woensdag met een darminfectie sukkelt. Dejonckheere was wel weer present en Roeselare opende met Verhanneman en Claes als receptie/hoek, Coolman en Fornés in het midden, Orczyk als opposite, Trinidad verzorgde de spelverdeling met Dejonckheere als libero. In de huppelhoek stonden alleen nog centrumspeler Van de Velde, spelverdeler D'Hulst en Konings die omzeggens nog niet had getraind na zijn darminfectie. Die moest vanaf de derde beurt evenwel toch aantreden want in het setslot van de tweede beurt viel Verhanneman voor de derde beurt uit met een verrekking.

Knack deed het in die alternatieve opstelling tegen een compleet Maaseik zeker niet onaardig die eerste beurt en hield tot 15-16 gelijke tred. Maar dan trok Maaseik via vooral Rychlicki die een aanvallende 9 op 10 liet noteren die eerste set door naar 17-21. Bij Roeselare scoorde Orcyck met een aanvallend 7 op 11 evenmin slecht als vervanger voor Tuerlinckx maar Knack miste toch de oerkracht van zijn kapitein.

Tweede set

De eerste herneming was het Knack dat leidde op het scorebord en een 9-10 naar 14-10 omzette. Rychlicki zakte aanvallend weg maar de voor een niet scorende Maan ingekomen Wijsmans sloeg die achterstand dicht. Tot bij 20-19 Claes aan de service kwam, de Maaseiker opbouw verstoorde en Verhanneman met twee bloks en twee smashes de gelijkmakende set vastpinde.

Derde set

Verhanneman stond ook op het opstellingsbriefje voor de derde beurt. Maar nog voor de set begon moest een vervanging doorgevoerd worden waarbij Konings op een voor hem ongewone plaats moest opdraven. Een weer heel gelijkopgaand scoreverloop die derde beurt al voelde je de hitsigheid tussen beide ploegen opwellen.

Knack Roeselare klopt in onuitgegeven opstelling Maaseik in vijfsetter

© VDB

Ook al omdat er enkele betwitsbare scheidsrechterlijke beslissingen vielen. Knack kon een 19-21 via een blokkende voor Fornés ingekomen Van de Velde gelijkstellen. Hij scoorde aanvallend ook de 23-23 maar dan verliep het setslot in de opperste verwarring met geel en rood voor beide teams. Met uiteindelijk Konings die de 27-25 vastmokerde. Ondertussen was bij Maaseik Rychlicki naar de kant gehaald want sukkelde blijkbaar ook al met een blessure.

Vierde set

De vierde beurt was bij Maaseik Bruno niet af te stoppen maar bij Roeselare werkten zowel Coolman als Orczyk omzeggens foutloos af waar Dejonckheere zowel in het stopwerk als verdedigend knappe staaltjes weggaf. Knack leidde voordurend en leek bij 20-15 naar de volle wedstrijdwinst te gaan. Maar bij 20-15 werd er op services van weer Wijsmans even minder secuur gestopt waar hij op zijn eentje Maaseik in de wedstrijd hield. Hij herleidde een 24-21 naar 25-25, mokerde de setbal bij 26-27 op het bord en de belle.

De belle

Daarin ging Knack van 3-3 naar 10-5 en die bonus werd niet meer te grabbel gegooid. Orczyk zorgde voor de matchbal die Trinidad vanuit de tweede had verzilverde. Bij coach Rousseaux brak dat verliespunt wel zuur op.

Knack Roeselare klopt in onuitgegeven opstelling Maaseik in vijfsetter

© VDB

(RBD - foto's Bart)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!