Knack Roeselare klopt Espadon Szczecin met 3-2

09/09/17 om 22:27 - Bijgewerkt om 22:26

Knack Roeselare zette het nieuwe seizoen voor de supporters zaterdag met een Family Day in.

Knack Roeselare klopt Espadon Szczecin met 3-2

© VDB

Daarbij passeerden alle jeugdploegen na onderlinge tornooien 's namiddags de revue in een voorstelling na de galawedstrijd tegen het Poolse Espadon Szczecin. De ploeg van oud-Knackspelverdeler Eemi Tervaporti, maar tot ontgoocheling van de ruim opgekomen supporters bleef de in Roeselare nog altijd populaire Eemi niet helemaal fit in Polen achter.

Het werd overigens wel een pittige oefenpartij waarin Knack opende met de middenmannen Van de Velde en Coolman, opposite Konings, receptiespelers Orczyk en Verhanneman met Trinidad aan de spelverdeling. Dejonckheere was de libero van dienst. De inleidende beurten verliepen compleet gelijk op waarbij het puntenverschil nooit groter was dan twee eenheden en Espadon uiteindelijk met 25-27 de eerste set won. Zelfde spelbeeld de eerste herneming waarbij Knack een 18-14 bonus nog geremonteerd zag naar 23-23. In het setslot met even de dubbele wissel Depovere-Desmet voor Konings-Trinidad kon Orczyk 26-24 beslechten.

De derde beurt kwam Fornes op de stek van Coolman, Van Hirtum was het alternatief voor Verhanneman en het eigen jeugdproduct Benjamin Robbe werd er als libero ingebracht in verdediging alternerend met Dejonckheere in receptie. Van de Velde tekende blokkend en in de afwerking voor een 9-6 en Desmet kreeg weer speelgelegenheid voor Konings. Met een ace sloeg hij Knack naar 20-13 waarna Knack met 25-19 verdubbelde.

In set vier kreeg nieuwkomer Lou Kindt speelgelegenheid als receptie/hoek voor Orczyk, Desmet begon voor Konings maar zou later weer gewisseld worden. De bezoekers haalden vanaf 8-9 een hoger blokrendement en dat maakte het verschil naar 16-21 en de gelijkmakende 19-25.

In de belle maakte Trinidad plaats voor Depovere, maar vooral omdat de Polen aanvallend volledig mistastten, maar drie afgewerkte aanvallen op negen sollicitaties, en Konings voor Roeselare knap afwerkte werd het rap 8-1 en 15-4.

Daarna kregen de jeugdploegen hun peters, een speler van het eerste team, toegewezen en kon Knack als 'One team, one family' op de uitgebreide groepsfoto. (RBD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!