Knack Roeselare kent weinig moeite met Prefaxis Menen

12/12/15 om 22:10 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:40

Roeselare heeft een makkelijke 0-3-derbyzege geboekt bij Menen. Setstanden waren 22-25, 21-25 en 19-25.

Knack Roeselare kent weinig moeite met Prefaxis Menen

Twee ploegen op een wolk, dat moest spetterend volleybal opleveren in de Vauban dat dankzij de vele Roeselaresupporters lekker volliep. Knack genoot nog na van de straffe 1-3 bij Asse-Lennik eerder deze week in bekerverband, bij Menen zat de klinkende 1-3 (met 9-25 in het laatste spel) nog vers in het geheugen. Prefaxis kon op een zo goed als volledig fitte kern rekenen, alleen Tim Smit sukkelt met de schouder. Een heel ander verhaal bij Knack waar Van Hirtum deze week te horen kreeg dat hij een scheurtje opliep in de kuit en pas na Nieuwjaar weer in actie komt. Ook Orczyk en Claes staan nog op non-actief. Rousseaux zag zich genoodzaakt om opnieuw met Paulides op de hoek te starten.

Opslagmissers

Ver Eecke toonde zich efficiënt bij Menen en liet zijn ploeg uitlopen tot 7-5, Verhanneman prikte een paar keer gevat tegen (12-13). De landskampioen kon met twee punten bonus richting tweede technische time-out huppelen na een outsmash van Kvalen. Prefaxis kreeg Roeselare pas laat opnieuw in het vizier omdat het zelf te veel opslagmissers liet optekenen en omdat het Paulides in receptie maar niet kon destabiliseren. De Nederlander kreeg aanvallend niet zoveel werk in het openingsspel, hij tekende wel voor het setpunt: 22-25.

Na de kampwissel probeerde de thuisploeg de match in handen te nemen en dat lukte eerst ook via kapitein Sinnesael. Wanneer Coolman een ace scoorde en Kvalen niet binnen de lijnen sloeg, kon Knack met een comfortabele 13-16 naar de kant. Valkiers stookte nog even onrust met een ace en met een tweedehandsbal, verder dan 21-23 kwam Prefaxis echter niet meer. Roeselare -zonder echt door te duwen- naar de dubbele voorsprong dus.

Knack Roeselare kent weinig moeite met Prefaxis Menen

Donderpreken

En Menen vond ook zijn ritme niet in het derde spel. Coach Juricic kon het moeilijk blijven aanzien en gooide Heyrman weer in de strijd. Nadien zouden er nog donderpreken volgen voor zijn troepen bij 7-11 en 9-14. Roeselare gaf geen krimp: Tuerlinckx bleef ze keihard op het parket hameren (10-15). Zijn opponent aan de overkant Jonas Kvalen bleef zeer erbarmelijk presteren. De 10-16 strandde andermaal buiten de lijnen en ook zijn medemaats kregen het vuur niet in de ploeg. De landskampioen zo met de vingers in de neus richting 0-3.

Knack speelt dinsdag een belangrijke thuismatch in de Champions League tegen de Poolse topper Belchatow, Prefaxis komt een dag later ook Europees in actie in en tegen het Finse Loimaa.

(MPM - foto's MPM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!