Knack Roeselare in drie sets voorbij Leuven

16/01/16 om 23:17 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:39

Knack Roeselare hernam de competitie met een zege in drie sets bij Haasrode/Leuven maar de heroptredende Van Hirtum én Tuerlinckx vielen geblesseerd uit. Na een compleet gelijk opgaande eerste set haalde Knack 26-28 deelwinst, verdubbelde gemakkelijk met 20-25 om in set drie met dezelfde cijfers te winnen en volle puntenwinst te halen.

Knack Roeselare in drie sets voorbij Leuven

Knack was op zijn hoede voor de laatste wedstrijd van de heenronde van de reguliere competitie naar Leuven dat door de in ruimte beperkte zaal een groot thuisvoordeel heeft. Knack werkte er overigens altijd moeilijke wedstrijden af. Dat bleek ook in de eerste set. Van De Velde verhuisde naar de huppelhoek waar Coolman en Paulides het midden bevolkten, Verhanneman en de heroptredende Van Hirtum waren de receptie-hoekspelers van dienst. De thuisploeg leidde aanvankelijk en tot 9-7 waarna Knack naar 15-16 overnam. D'Hulst kwam er halfweg de eerste beurt aan de spelverdeling in voor Trinidad maar Haasrode haalde evenwel eerst setbal. Knack kon er enkele neutraliseren en de eerste eigen setbal bij 26-27 naar deelwinst verzilveren. In de slotfase viel de heroptredende Van Hirtum uit met een rugblessure, wat Dedeyne in de ploeg bracht.

De tweede set nam Knack, blijkbaar bevrijd met die eerste setwinst en met D'Hulst aan de spelverdeling blijvend en de ook al heroptredende Claes op de stek van Van Hirtum, rap afstand. De bezoekers haalden de eerste dode tijd met een 4-8 bonus en gingen op hun elan via 10-16 en 17-22 naar de vlotte verdubbeling. Daar kon zelfs het geblesseerd uitvallen van Tuerlinckx in de slotfase van de tweede set, Dedeyne kwam hem vervangen, geen afbreuk aan doen.

De derde beurt bleef Tuerlinckx aan de kant met Dedeyne die overnam op de opposiet, Haasrode klampte aan tot 7-8 maar ondermeer via een opgetrokken servicedruk maakte Knack via 14-19 zonder nog verontrust te worden de partij rond. De medical joker Paul Sanderson bleef in de huppelhoek.

(RBD - GF)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!