Knack Roeselare in drie sets voorbij Haasrode/Leuven

© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Knack Roeselare passeerde in de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie in drie sets Haasrode/Leuven en consolideerde op die manier zijn tweede stek in het klassement.

De eerste set bood de thuisploeg nog enig weerwerk met 21-25. Maar zowel de tweede (18-25) als derde beurt (16-25) kon de thuisploeg nooit meer dreigen naar deelwinst.

Na het bekersucces en Europees stuntwerk posteerde Rousseaux in Leuven Trinidad aan de spelverdelng, Coolman en Van De Velde bevolkten het centrum met Verhanneman en Orczyk op de receptie/hoek en Tuerlinckx als hoofdaanvaller met Dejonckheere in de liberotrui. D’Hulst kwam er elke set even in aan de distributie. Alleen de eerste set kon de thuisploeg enigszins gelijke tred houden. Knack moest zich blijkbaar weer aanpassen aan dat niveau van de reguliere competitie en dat resulteerde in een aarzelend wedstrijdbegin. Maar halfweg die inleidende set sloeg Knack een driepuntenkloof en werd niet echt meer verontrust.

Haasrode kon begin eerste herneming wel nog even voor komen (5-3), maar Knack nam snel over om vlot Haasrode te passeren en te verdubbelen. De derde beurt met Claes voor Verhanneman bij Knack maakte de thuisploeg niets meer klaar en in het setslot mocht Konings opposiet Tuerlinckx komen vervangen.

Knack sluit zaterdag 25 februari de reguliere competitie op Schiervelde af tegen Waremme. De eerste wedstrijd in de play-offs staat geprogrammeerd voor zondag 5 maart om 20.30 uur op Schiervelde tegen Haasrode/Leuven. Woensdag 1 maart werkt Knack in Belgorod zijn laatste wedstrijd van de poule in de Champions League af met de tweede plaats als inzet.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier