Knack Roeselare haalt het met 1-3 bij Haasrode Leuven

09/04/17 om 20:42 - Bijgewerkt om 20:40

Knack Roeselare deed zondagavond op de eerste speeldag van de terugronde in de play-offs wat het moest doen: met 1-3-cijfers ging het volle puntenwinst halen bij Haasrode Leuven.

Knack Roeselare haalt het met 1-3 bij Haasrode Leuven

Hendrik Tuerlinckx was terug na zijn knieblessure. © RN

Knack moest wel met het kleinste puntenverschil (25-23) de eerste set toestaan. Maar vanaf de tweede set controleerde Knack de partij en stoomde het probleemloos door naar de drie punten wat de setstanden 18-25, 17-25 en 10-25 ook illustreren.

Knack Roeselare recupereerde voor deze wedstrijd opposite en kapitein Tuerlinckx die de eerste drie sets probleemloos meedraaide na zijn revalidatie van een knieblessure. Trinidad verzorgde de spelverdeling, Verhanneman en Orczyk bezetten de receptie/hoek, Coolman en Fornés bevolkten het centrum en Dejonckheere stak in zijn vertrouwde liberotrui.

Die eerste set verliep de score gelijk op want een enthousiast openende thuisploeg vond Roeselare in receptie geregeld in gebreke. We zagen ook een minder verzorgde spelverdeling en teveel slordigheden bij de landskampioen om de controle over de set te krijgen. Typerend was het setpunt bij 24-23 waarbij een aanval van Fornés nog gerecupereerd werd, maar op de counter toch werd afgestraft: 25-23.

Vanaf de tweede set acteerden de receptiespelers bij Knack wel loepzuiver en tegen de gevarieerde spelverdeling en secure afwerking - waarin Verhanneman het voortouw nam - kon Knack een vroege driepuntenbonus naar de gelijkmakende set doorslaan. De thuisploeg kon daar voor de rest van de wedstrijd niets meer tegen inbrengen en Knack verdubbelde nadat het de derde beurt rap een bonus van vier punten op het bord sloeg, verzorgd verder speelde en stilaan ook meer servicerendement haalde. De vierde beurt bleef Tuerlinckx in de huppelhoek, Orczyk nam de oppositeplaats weer in en Claes kwam op de receptie/hoek van de Pool. Knack overvleugelde de thuisploeg in de vierde beurt.

Vrijdag krijgt Knack op Schiervelde het bezoek van Lindemans Aalst en dat is een cruciale partij voor dat finaleticket. Bij volle winst slaat Knack een zespuntenkloof met Aalst. Knack moet dan wel nog naar Maaseik, Antwerpen en thuis tegen Menen op de slotdag.

(RBD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!