Knack Roeselare gaat zwaar onderuit in Maaseik en ziet voorsprong slinken

© VDB
Redactie KW

Knack Roeselare leed in Maaseik zijn eerste competitienederlaag en verloor er zwaar in drie sets. De inleidende beurt won Maaseik om 25-20, verdubbelde overtuigend met 25-16 en rondde nipt 26-24 af. Knack blijft wel nog leider met één punt bonus op Maaseik.

Na het midweekse stuntwerk in Ankara opteerde coach Rousseaux voor Trinidad aan de spelverdeling met Orczyk en Van Hirtum op de receptie/hoek en de centrumspelers Coolman en Van De Velde met Tuerlinckx als hoofdaanvaller. Dejonckheere moest zorgen voor het veegwerk als libero.

Maaseik dat woensdag een Europese thuiswedstrijd afwerkte en Istanbul in de belle versloeg, kon na een aanvankelijk gelijk opgaande eerste beurt een 7-9 naar 12-11 en 16-14 omzetten. Met Maan die outstanding was en de sterk scorende Wolanski sloeg Maaseik dat de wedstrijd door overeind bleef in receptie een kloof naar 19-14. Verhanneman kwam halfweg de set Van Hirtum vervangen maar dat bracht niet direct soelaas en de vijfpuntenbonus bleef op het bord tot Wolanski met 25-20 de eerste deelwinst rondsloeg.

https://www.youtube.com/watch?v=3csgGlQYm8o

Rousseaux zette de eerste herneming Orczyk en Claes op de receptie/hoek maar Knack miste vooral de noodzakelijke frisheid om de Limburgers te weerstaan. Die stoomden met reeksen van een viertal punten naar 16-8 waar Knack nooit meer dan twee keer naeen kon scoren en dat resulteerde in een 16-8 tussenstand. Knack keek bij 20-12 nog altijd tegen diezelfde achterstand aan en moest lijdzaam toezien hoe Maaseik overtuigend 25-16 verdubbelde.

Alleen de derde beurt met D’Hulst aan de spelverdeling en het duo Orczyk-Verhanneman op de receptiehoek kon Knack weerwerk bieden. Beide opponenten geraakten om beurt niet verder dan twee punten los. Even een discussie in het setslot als Maaseik 25-24 voor kwam al zag heel Roeselare Maaseik de bal in vier tijden naar de wedstrijdbal overspelen. Het werd evenwel geen 24-25, want de wedstrijdleiding zag die Limburgse spelfout niet. Bruno bezegelde het Roeselaarse lot want verzilverde het wedstrijdpunt.

Woensdag krijgt Knack Roeselare op Schiervelde het bezoek van Guibertin, zaterdag staat de derby in Menen op het programma.

(RBD – foto Bart – Video Stijn D.)

https://www.youtube.com/watch?v=ENSzyVCZ794

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier