Knack passeert zonder setverlies Haasrode

Hendrik Tuerlinckx maakte de matchbal. © Bart
Redactie KW

Knack Roeselare won ook zijn tweede wedstrijd in de kwalificatieronde bij Haasrode/Leuven in drie sets. Roeselare kwam met 15-25 en 11-25 gemakkelijk twee sets voor. De derde beurt drong de thuisploeg wel tot 22-25 aan naar deelwinst.

Coach Rousseaux opteerde voor dezelfde basiszes als tegen Istanbul, waarbij Van Hirtum wel weer de plaats innam van Orczyk. Met Van de Velde en Coolman als centrumspelers, Verhanneman en Van Hirtum als receptie/hoek, Tuerlinkcx was hoofdaanvaller met Trinidad als spelverdeler en Dejonckheere als libero. Er werd over de hele wedstrijd geen enkele wissel doorgevoerd bij Roeselare.

Eerste set

De Knack-spelers kwamen bijzonder geconcentreerd aan de opslag want Knack liep de jongste jaren in Haasrode geregeld op een tegenset. Het Europees volleybal was al compleet gewist bij Knack dat van meetaf aan met een zware servicedruk uitpakte. Dat liet Coolman toe met het blok te counteren en meteen was de toon gezet. Roeselare bouwde geleidelijk aan een steeds riantere bonus uit, controleerde de wedstrijd compleet en beslechtte de eerste set met 15-25.

Tweede set

Roeselare ging de eerste herneming op datzelfde elan door, bij Haasrode kon alleen Vanneste sporadisch tegenprikken maar de Roeselaarse aanvallers werkten alles af wat zij voorgeschoteld kregen waardoor de score van 4-8 naar 8-17 evolueerde. Het was Van de Velde die de setbal op het bord mokerde, die door een plaatselijke outsmash verzilverd werd naar 11-25.

Derde set

In set drie toonde de thuisploeg toch even de tanden want Knack kon geen afstand nemen zoals de vorige beurten. Vooral Vanneste en Pardon konden geregeld succesol aanleggen waardoor de score gelijk opliep naar 8-6 en 9-10. Haasrode kwam blokkend even 12-11 voor en kon een 15-17 naar 18-18 herleiden. Als de 18-20 op het bord kwam liet Knack zich niet meer verrassen. Van Hirtum scoorde de 21-23 en uiteindelijk verzilverde Tuerlinckx de eerste setbal naar 22-25.

Woensdag staat in Schiervelde de terugwedstrijd op het programma tegen Haasrode/Leuven.

(RBD – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier