Knack passeert Gent in drie sets

Sander Depovere kreeg alle vertrouwen van Emile Rousseaux. © VDB

Knack Roeselare nam zonder een spetter energieverspilling in drie sets afstand van rode lantaarn Gent. Knack opende van een ontstellend zwak Gent met 10-25, verdubbelde met 17-25 om zonder ook maar even verontrust te worden met 15-25 af te ronden.

Spelverdeler Depovere kreeg van coach Rousseaux alle vertrouwen met rond zich de centrumspelers Coolman en Fornes, receptie/hoekspelers Verhanneman en Van Hirtum en opposite Tuerlinckx. Dejonckheere stak in de liberotrui. Rousseaux voerde geen enkele wissel door. De eerste set ging het van 4-4 via 5-8 naar 6-16 via vooral Verhanneman en Tuerlinckx in de afwerking. De Gentse aanvallers waren monddood want ze sloegen zich te pletter in de Roeselaarse blok. Gent scoorde aanvallend maar drie punten maar kreeg er ook vijf cadeau door Roeselaarse servicemissers. Tuerlinckx mocht bij 10-24 de eerste setbal verzilveren.

Gent op voorsprong

Roeselare ging de eerste herneming op zijn elan door naar 1-4 via weer Verhanneman en Tuerlinckx. Maar dan kwam Gent wel even op voorgrond want sloeg die achterstand om naar een 8-7-bonus. Daarvoor zorgden aanvallend dan wel een Degruytere en Van de Weyer. Maar een strak serverende Depovere zette de Gentse receptie onder druk. Bij Roeselare scoorde nu ook Van Hirtum, Knack stoomde door naar 13-21 en verdubbelde met 17-25.

In set drie sloeg Knack zich moeiteloos van 4-5 naar 7-13 en 12-20 en meteen was de wedstrijd gespeeld. Een onmondig en foutenzwanger Gent kon geen vuist meer maken en 15-25. (RB)