Knack na zege tegen Civitanova naar Challenge Round CEV Cup

26/01/16 om 22:36 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:34

De landskampioen won thuis na een sterke wedstrijd met 3-1 (28-30, 25-19, 25-15 en 25-17) tegen topploeg Civitanova en die derde Champions Leaguezege van het seizoen brengt Knack Roeselare in de Challenge Round van de CEV Cup.

Knack na zege tegen Civitanova naar Challenge Round CEV Cup

Angel Trinidad, Arno Van de Velde en Matthijs Verhanneman blokken op Miljkovic. (Foto Bart) © VDB

Veel vraagtekens voor aanvang van de zesde speeldag in poule E van de Champions League: zou Civitanova - al geplaatst voor de Final 12 - met zijn sterkste basis aan de wedstrijd beginnen en vooral welke score zou Knack nodig hebben om zich nog te kunnen plaatsen voor de Challenge Round van de CEV Cup ? Knack was immers ook afhankelijk van de uitslagen in de andere matchen om nog met de drie beste nummers drie opgevangen te worden in de tweede Europese beker.

Coach Emile Rousseaux begon in de opstelling die de match zondag in Guibertin had beëindigd, met Van de Velde ten nadele van Paulides in het midden, en de herstelde Gertjan Claes als receptie-hoek. Bij Cucine Lube Civitanova, het vroegere Macerata, aanvankelijk toch een veredelde B-ploeg tussen de lijnen, maar de bezoekers brachten in de loop van de set toch hun sterren Christenson, Cester en libero Grebennikov in om de eerste set alsnog te kunnen winnen.

Elk drie setballen

Knack kwam in die openingsset al snel 2-6 achter, maar onder impuls van een sterk serverende en spelende Gertjan Claes leidde de thuisploeg toch plots met 8-7. Beide ploegen hielden elkaar de rest van de set in evenwicht en dat leidde tot een thriller in het setslot, met voor elk drie setballen, maar het was Civitanova die zijn derde kon verzilveren: 28-30.

Knack Roeselare leek niet meteen aangeslagen en begon goed aan de tweede set (9-6). De Italiaanse nummer twee knokte zich terug in de set (11-11), maar Matthijs Verhanneman nam zijn ploeg op sleeptouw en Knack zou die hele tweede set nooit op achterstand komen. Fei en Christenson werden er bij de bezoekers nog ingebracht, maar Claes maakte de tweede set rond met een winning serve: 25-19.

De slordig spelende Italianen gingen in het begin van de derde set nog mee tot 5-4, maar kregen nadien nog maar weinig ballen tegen de grond (15-7) . Knack - met een uitstekende Coolman - plaatste daar een stevige opslagdruk bovenop en bij 22-12 was de set al binnen na een ace van wie anders dan Gertjan Claes. Het werd uiteindelijk 25-15 en alvast een punt binnen voor Roeselare.

Derde zege

Bij 3-4 in set vier kwam Roeselare nog eens achter en dat was toch al een tijdje geleden in deze wedstrijd. Maar lang duurde dat niet en toen bij 10-9 Verhanneman aan een stevige opslagreeks begon stond het plots 15-9 en rook de thuisploeg de drie punten. D'Hulst was er aan de pas intussen ingekomen voor Trinidad, maar dat betekende geenszins een verzwakking. Integendeel: Knack stoomde door naar 25-17 en 3-1, waarbij de revaliderende Orczyk en Coolman met een ace de twee laatste punten maakten.

Goed voor een derde gewonnen match in de poule (er wordt in de CL eerst gekeken naar het aantal gewonnen matchen, dan pas naar het aantal punten) en dat volstaat mede door de uitslagen in de andere matchen om bij de drie beste nummers drie te eindigen. Knack Roeselare bekert straks dus verder in de Challenge Round van de CEV Cup. De loting is nu donderdag, maar Knack speelt wel zeker eerst op verplaatsing (halfweg februari). De terugmatch is begin maart in Schiervelde.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!