Knack blaast Maaseik in drie sets weg en wint 3-1

07/02/16 om 00:10 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:27

Voor een aardig gevuld Schiervelde won Knack overtuigend de 'classico' met 3-1. Daarbij werd het amalgaam van buitenlanders bij Maaseik met maar drie hele en een halve Belg in de kern drie sets lang het schaamrood op de wangen gespeeld. Knack opende furieus naar 25-15, verdubbelde even sterk met 25-18, moest dan even inbinden om met 20-25 de aansluitingsset toe te staan maar walste in de vierde beurt de Limburgers weer van het taraflex.

Knack blaast Maaseik in drie sets weg en wint 3-1

Wout Wijsmans (links) stuit op het blok van Roeselare met Angel Trinidad (links), Joppe Paulides (midden) en Piotr Orczyk (rechts) © VDB

Rousseaux gaf zijn vertrouwen aan de receptiehoekspelers Verhanneman en Claes, het centrum werd bevolkt met Coolman en Paulides, Tuerlinckx was uiteraard de opposite en Trinidad verzorgde de spelverdeling. Dejonckheere mocht als libero schitteren in de recuperatie. Bij Maaseik waren Wijsmans en Raymaekers naast libero Jorna de Belgen in de basis. De Nederlanders Maan en Bontje, spelverdeler Pinheiro en opposite Pereyra vervolledigden de basiszes.

Knack opende zwaar serverend waar Verhanneman vooral Wijsmans viseerde en de inleidende 4-0 werd naar 8-2 en zelfs 12-4 doorgetrokken. Paulides werkte foutloos af en vooral blokkend counterde Knack meedogenloos. Aan de overkant zat Wijsmans vast in het blok, 3 op 8 aanvallend die eerste set maar samen met Maan kon hij die acht punten achterstand naar vijf herleiden (13-8). Evenwel niet dichter want Paulides deed de bonus naar weer negen punten en 21- 12 uitgroeien. Een blok van Verhanneman op Pereyra maakte de eerste deelwinst rond;

De eerste herneming haalde Knack weer de eerste dode tijd met 8-4. Tuerlinckx , Claes en Coolman zonder Verhanneman te vergeten wat dus duidt op een prima spelverdeling van Trinidad stoomden door via 14-9 en 21-14 naar de verdubbeling die Verhanneman nu met een snoeiharde aanval rondsloeg.

Stijn Dejonckheere.

Stijn Dejonckheere. © VDB

De Limburgers konden die tweede vernedering blijkbaar niet pruimen en legden de derde beurt alle risico's in de service. Met succes en Knack wankelde even in receptie. Best voor de neutrale toeschouwers die dan toch nog een set een echte wedstrijd met enige spankracht, die ook gevoed werddoor enkele betwiste scheidsrechterlijke beslissingen, zagen. Maaseik kwam 5-8 voor, Pereyra en Wijsmans maar ook Maan scoorden nu wel en Maaseik trok een 10-12 door naar 15-19. Die kloof kon Roeselare niet meer dichten al sleurde Tuerlinckx Knack naar 17-19. Maaseik bleef met 20-25 in de wedstrijd.

De vierde beurt leek die spankracht aan te houden want het ging gelijk op naar 6-6. Tot Trinidad aan de service kwam, hij scoorde een ace en een met nethulp halve ace en bleef aan de servicelijn tot 13-6. Maaseik onderuit in receptie en Knack counterde naar hartelust blokkend. Dat brak de veer bij Maaseik en weer Verhanneman mocht de voor Maaseik vernederende 25-14 rondslaan.

(RBD - foto Bart)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!