Joppe Paulides ruilt straks Knack Roeselare voor Optima Lendelede

Paulides, hier tussen Trinidad en Claes, zal bij Lendelede normaliter niet als middenman figureren. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Wouter Vander Stricht

Joppe Paulides (33) stopt na dit seizoen als profvolleyballer bij Knack Roeselare en trekt naar Liga B-club Optima Lendelede. De Nederlander had eerder al aangegeven een stapje terug te zetten, al hoopt hij natuurlijk met Knack dit seizoen nog met de titel af te sluiten. Vanavond speelt hij Europees tegen Berlijn.

Bij Optima Lendelede is men momenteel erg actief op de transfermarkt. Bij de dames werden al Yana De Leeuw en Marta Sobolska aangetrokken. Beide dames hebben ook een link met Knack. Yana De Leeuw is de partner van Matthijs Verhanneman en de mama van drie kindjes. Marta Sobolska werkt momenteel voor Knack Roeselare als account manager en ook haar pa Tomasz Sobolski speelde ooit nog voor Roeselare.

De heren van Optima Lendelede, die net als de Lendeleedse dames in Liga B uitkomen, mochten niet achterblijven. Bij Marke-Webis werd in de figuur van Emmerson Debusschere al een jonge spelverldeler aangetrokken, met Joppe Paulides halen ze nu ook een grote naam. Teammanager Wim Degezelle : “We zijn blij te zien dat opnieuw iemand met naam en faam toch in ons project gelooft. Ons trainersduo Bart Hungenaert en Manu Callebert kon hem mee overtuigen.”

“Bedoeling is dat Joppe Paulides bij ons als receptie-hoek gaat spelen”

Optima Lendelede staat momenteel op één puntje van leider Avoc Achel, de titel is dus nog mogelijk. Misschien speelt Joppe Paulides volgend seizoen wel in competitieverband tegen Knack Roeselare. Maar eerst hij wil ongetwijfeld Europees en in de play-offs nog schitteren met de club waar hij al vijf seizoenen actief is.

“Wij hebben al drie middenmannen die in principe blijven, met Joppe zijn we overeengekomen dat hij als receptie-hoekspeler zal aantreden, iets wat hij dit jaar ook al deed bij Knack en vroeger als jonge volleyballer ook al. Met iemand van 2m05 op de hoek kunnen we wel gensters slaan“, aldus Wim Degezelle.

Vanavond treedt Paulides met Knack Roeselare aan in heenwedstrijd van de halve finale van de CEV-cup.