Live Herbeleef de finale: Knack Roeselare klopt Maaseik in vijf sets en is opnieuw kampioen!

05/05/17 om 14:56 - Bijgewerkt om 23:56

Vrijdagavond werd in Schiervelde het vierde duel in de titelfinale van het volleybal gespeeld. Maaseik en Knack wonnen elk hun eerste thuismatch, maar woensdag ging Roeselare met de volle buit lopen op bezoek bij Maaseik. Als Roeselare ook vrijdag wint, was het voor de vijfde opeenvolgende keer kampioen. Roeselare liep 2-0 uit, maar Maaseik knokte zich terug in de match tot 2-2. In een razend spannende vijfde set haalde Roeselare het.

Herbeleef de finale: Knack Roeselare klopt Maaseik in vijf sets en is opnieuw kampioen!

© VDB

 • Lode Blomme

  Stijn Dejonckheere: "Nog nooit zo leeg geweest"

  Libero Stijn Dejonckheere was zeker een van de uitblinkers in de vier finalewedstrijden. "Ik ben nog nooit zo leeg geweest. Dit was de meest slopende periode uit mijn carrière. Ik kan wenen, gewoon omdat ik zo moe ben. Normaal mag je dat niet zeggen, maar ik speelde misschien wel mijn vier beste wedstrijden uit de competitie. Dat we een terugval kenden in de derde en vierde set was omdat Maaseik alles of niets speelde. Ze klopten ongelooflijk hard en vol risico op ons blok, maar raakten er toch door of de bal ging via het blok buiten. Maaseik heeft meer kwaliteit dan ons en betere spelers, maar wij hebben gewoon ongelooflijk hard geknokt en dat heeft geloond."

 • Lode Blomme

  Matthijs Verhanneman: "Maaseik speelde alles of niks"

  Matthijs Verhanneman hadden we in de voorbije drie titelfinalewedstrijden nog niet zo heel vaak gezien. In de vierde wedstrijd verscheen hij meer op het terrein. Bij zijn invalbeurt zat hij meteen in de wedstrijd. "Ik heb in de vorige thuiswedstrijd een volledige set gespeeld, maar voor de rest kwam ik inderdaad niet zo vaak aan de bak. Vandaag was dat meer het geval en ik heb gewoon geprobeerd mijn steentje bij te dragen."

  "Niemand dacht dat Maaseik na die 2-0 nog zou terugkeren, maar ze stonden met hun rug tegen de muur en hebben gewoon alles of niets gespeeld. Dat is hen gelukt. De slopende opeenvolging van wedstrijden leken wij in de eerste twee sets het best verteerd te hebben, maar eens Maaseik op toerental kregen wij het dan op dat vlak wat moelijker. Het verschil tussen beide ploegen was ook vandaag heel miniem, maar zij maken in de tiebreak twee foutjes en die hebben wij genadeloos afgestraft."

 • Lode Blomme

  Algemeen Directeur Dirk Specenier: "Vier matchen op topniveau."

  Algemeen Directeur Dirk Specenier van Knack Roeselare hield het bijna niet meer tijdens de tiebreak: "Ongelooflijk straf wat onze spelers - en die van Maaseik - hier vanavond gepresteerd hebben. Vier wedstrijden op zo'n hoog niveau, het is bijna onmogelijk dat ze dit hier nog lieten zien. Ik heb tijdens de wedstrijd zelf even een toertje moeten maken door Schiervelde om te kalmeren. Maar de spelers, die blijven ondanks al die spanning hun ding doen. Dan is maar een woord op zijn plaats: chapeau!"

 • Lode Blomme

  Wat een wedstrijd !

  Maaseik leek na twee sets geveld, maar knokte op een straffe manier terug. De tiebreak van de laatste set eindigt met slechts twee punten verschil, wat perfect illustreert hoe dicht beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

  Roeselare pakt de elfde titel uit de clubgeschiedenis. Coach Rousseaux en zijn assistent Steven Vanmedegael verdienen stilaan een standbeeld in Roeselare: het is de vijfde titel op rij. Schiervelde ontploft ! Hendrik Tuerlinckx weet even niet meer op welke planeet hij is. Zelden de kapitein van Knack zo leeg gezien.

 • Lode Blomme

  Knack Roeselare kampioen !

  Wijsmans redt de eerste matchbal, maar slaat de tweede tegen de antenne en buiten: Knack is kampioen: 16-14 !

 • Lode Blomme

  14-13, matchbal !

  Voetfout Orczyk en 13-13. Orczyk scoort de 14-13 via het blok.

 • Lode Blomme

  Van de Velde voor 13-12

  Van de Velde via het blok: 13-12

 • Lode Blomme

  12-12

  Raic ook met een servicefout (12-11), Van Hirtum in het net :12-12.

 • Lode Blomme

  11-11

  Rychlicki serveert buiten, maar Claes ook: 11-11.

 • Lode Blomme

  10-10

  Weer gelijk.

 • Lode Blomme

  Roeselare op 5 puntjes van de titel

  Wijsmans serveert buiten: 10-8. Knack Roeselare op 5 puntjes van de titel.

 • Lode Blomme

  8-6, we draaien

  Van Hirtum is er intussen weer ingebracht in de plaats van Verhanneman. Tuerlinckx pegelt de 8-6 op het bord. Knack draait met een kleine voorsprong.

 • Lode Blomme

  Roeselare 6-4 voor

  Maan smasht buiten, maar Tuerlinckx ook met zijn service, net als Bontje. Trinidad blokt vervolgens Maan: 6-4. Schiervelde gaat vocaal achter de ploeg staan.

 • Lode Blomme

  Weer met Verhanneman

  Knack begint de vierde set weer met Verhanneman en die scoort het eerste punt: 1-0. Rychlicki stelt gelijk, maar Verhanneman knalt opnieuw: 2-1. De spanning is te snijden.

 • Lode Blomme

  21-25, opnieuw een tiebreak

  Orczyk via het blok (21-23), de weer ingevallen Trinidad blok out (21-24) en een ace van Maan: 21-25. Het is plots heel stil in Schiervelde, behalve in de hoek van de Maaseiksupporters. Voor de derde keer op vier wedstrijden komt er een tiebreak aan te pas: 2-2.

  Maaseik heeft zich met vooral een sterke opslag weer helemaal in de wedstrijd én titelstrijd geknokt. Slagen de Limburgers erin om net als Knack twee dagen geleden te winnen op verplaatsing ?

 • Lode Blomme

  Van Hirtum is terug

  Hij vervangt Claes. Kan de uitblinker in de play-offs het verschil nog maken ? Hij scoort alvast twee keer op rij: 20-22.

 • Lode Blomme

  Coolman onterecht teruggefloten

  Coolman speelt de bal na een blok omhoog, maar de scheidsrechter geeft het punt onterecht aan de bezoekers: 17-19.

 • Lode Blomme

  D'Hulst komt erin aan de pas

  De West-Vlaamse setter vervangt zijn Spaanse collega Trinidad: 14-18.

 • Lode Blomme

  Titelstress bij Knack

  Orczyk en Trinidad slaan tweemaal knullig in het net op een eerste en tweede bal. Slaat de titelstress toe bij de Knackspelers ? 13-16.

 • Lode Blomme

  Roeselare komt er naast

  Orczyk verzilvert de terugkeer van Roeselare: van 6-11 naar 13-13. De inleiding van een stomend Roeselaars slot ?

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!