Emile Rousseaux: "Tevreden na een heel slopend seizoen"

05/05/16 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:11

Emile Rousseaux bezorgde Knack Roeselare de tweede dubbel en vierde titel in evenveel jaar. De coach is trots dat zijn ploeg het haalde ondanks de vele wedstrijden en blessures.

Emile Rousseaux: "Tevreden na een heel slopend seizoen"

"Het was geen gemakkelijk seizoen, maar we hebben het tot een goed einde gebracht. De spelers hebben het op het veld gedaan, met de staf hebben we de tegenstander uren en uren geanalyseerd zodat we meteen wisten wat te doen als ze het tactisch plots anders aanpakten zoals Maaseik in die derde match. We zijn heel tevreden, maar ook heel vermoeid na een slopend seizoen. Voor de spelers was het zwaar door de snelle opeenvolging van al die matchen, voor de coaches omdat we naast de trainingen zovele uren voor onze pc moesten zitten. In zekere zin is onze job wel minder aangenaam geworden."

"We spelen hier kampioen met Gertjan Claes en Piotr Orczyk in de ploeg, die dit seizoen lang geblesseerd waren. En met Stijn D'Hulst aan de pas, mijn enige overgebleven spelverdeler. Stijn en mijn andere spelverdeler Angel Trinidad zijn heel complementair, maar toen ook mijn Spanjaard uitviel moesten we anders gaan spelen. Daardoor was het in de play-offs even zoeken, we moesten wennen aan die andere manier van spelen. Uiteindelijk is het goed gekomen: het is de tweede dubbel en vierde titel in vier seizoenen tijd én we speelden dit seizoen een halve finale van een Europese beker : dan mag je wel zeggen: niet slecht !" (LB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!