Lode Blomme
Opinie

15/02/16 om 11:31 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:21

"De verdienste van Knack dat het Antwerpen nooit echt in de wedstrijd liet komen"

Om de negende beker uit de clubgeschiedenis aan het palmares toe te voegen diende Knack Roeselare zondagnamiddag ondanks de 3-0-zege niet eens zijn beste niveau te halen.

"De verdienste van Knack dat het Antwerpen nooit echt in de wedstrijd liet komen"

Foto Bart © VDB

Bij tegenstander Antwerpen waren te veel spelers gewoon niet goed genoeg; eigenlijk kon enkel de Antwerpse opposite Jolan Cox Knack onder druk zetten. Beide ploegen waren aanvankelijk onder de indruk van de uitzinnige sfeer in het Sportpaleis, wat leidde tot een hoge foutenlast aan beide kanten van het net. De openingsset zou wel de meest beklijvende van de namiddag worden, gewonnen door Roeselare, dat als eerste de foutenlast naar beneden kreeg.

Antwerpen speelde zijn derde bekerfinale op rij. Na de gewonnen thriller van 2014 tegen Knack Roeselare, volgde vorig jaar een ware blamage: 3-0-verlies in hetzelfde Sportpaleis en in een uurtje helemaal weggespeeld door Asse-Lennik, dat willen de Sinjoren nooit meer meemaken. Zo ver kwam het gisteren dan ook niet. Coach Dardenne liet zijn troepen blijvend vechten voor elk punt, maar vanaf set twee had Knack Roeselare wel doorlopend controle over de wedstrijd.

Een degelijke teamprestatie werd het, zonder echte uitblinkers. Met Tuerlinckx, Verhanneman, Coolman, Paulides en Dejonckheere stonden maar liefst vijf spelers in de basis van die verloren bekerfinale in 2014. Die wisten maar al te goed hoe snel het kan keren in een bekerfinale en het is dan ook de verdienste van Knack dat het Antwerpen na die gewonnen openingsset nooit meer echt in de wedstrijd liet komen. "Het zag er allemaal gemakkelijker uit dan het eigenlijk wel was", noteerden we dan ook uit het winnende kamp.

Europese halve finale wenkt

De 25ste trofee in het vaderlandse volleybal (9 titels en bekers, 7 Supercups, de Europese Top Teams Cup dus niet meegerekend) leidde niet tot uitzinnige vreugdetaferelen. De spelers zullen her en der met hun supporters wel een (stevig ?) feestje hebben gebouwd, maar vanmiddag verwacht coach Rousseaux iedereen fris op het appel voor de afreis naar Spanje. Daar wacht woensdag de heenmatch in de Challenge Round van de CEV Cup tegen CAI Teruel. De halve finale wenkt, want voor het eerst in jaren valt de Europese loting eens mee. Een kans die Knack niet mag laten liggen en dus is er niet veel tijd om te genieten van de bekerwinst. Of zoals een speler het gisteren nog correct verwoordde: "Als je driemaal op rij landskampioen wordt, is het seizoen niet geslaagd met winst in de Beker van België."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!