Lode Blomme
Opinie

03/05/16 om 18:23 - Bijgewerkt op 04/05/16 om 10:45

"De Limburgse provocaties hadden een averechts effect"

Knack Roeselare leidt met 2-0 in de play-off-finale en zal een van de komende dagen de tiende landstitel uit de clubgeschiedenis op het palmares schrijven. Aartsrivaal Maaseik doet er werkelijk alles aan om dat te vermijden. Zijn de Limburgers de pedalen kwijt of kunnen ze nog een vierde en eventueel vijfde wedstrijd uit de brand slepen ?

"De Limburgse provocaties hadden een averechts effect"

Foto Bart © VDB

Knack diende Maaseik vooral in de vierde set een nieuwe morele tik uit. Tijdens de kampwissel tussen de derde en vierde set probeerden de Limburgers de thuisspelers nog met alle truken van de foor uit hun concentratie te halen: coach Castellani, die even voordien rood had gekregen, reageerde als een gebeten hond toen Stijn Dejonckheere hem de bal ontfutselde om die door te geven aan een ballenjongen. Middenman Raymaekers ging nog een stap verder met een 'schoudertje' voor coach Rousseaux (die durft !) om enkele meters verder ook D'Hulst, Verhanneman en Coolman opzij te duwen (bekijk het filmpje vanaf 5'00"). De poppen aan het dansen...

Voetbaltoestanden zowaar in de internationale zaal van Schiervelde, maar het brandje was snel geblust. De Argentijnse coach van Maaseik, die deze week zijn contract voor twee seizoenen verlengde, gaf enkele minuten later tussen twee punten door zelfs een snoepje aan collega Rousseaux, die zich net als zijn spelers niet van de wijs liet brengen en het kleinood met plezier aanvaardde.

De Limburgse provocaties hadden een averechts effect. Maaseik werd net niet helemaal weggespeeld in die vierde set en kwam niet verder meer dan 13 punten. Na die eerste verliesmatch in de play-off-finale dachten Wijsmans en co terecht nog dat ze net zo goed hadden kunnen winnen, zondagavond moesten ze met een heel ander gevoel de bus op. Een lange terugreis en veel om over na te denken.

Foto Bart

Foto Bart © VDB

Over hoe ze erin zullen slagen Roeselare driemaal te verslaan in vijf dagen tijd bijvoorbeeld. We zien het niet meer gebeuren. Terwijl de vormpiek van Maaseik zijn hoogtepunt in de play-offs bereikte, gaat het niveau van de meeste Knackspelers net nu weer de hoogte in: Tuerlinckx die zijn team over de moeilijke momenten heen loodst, Orczyk die met zijn zware linker voor steeds meer averij zorgt, de afscheidnemende Paulides, die in match 2 blokkend en aanvallend sterk voor de dag kwam en een variërend verdelende Stijn D'Hulst die de roep om eerste setter Trinidad steeds minder luid laat klinken om er maar enkele te noemen.

Delen

"Emile Rousseaux maakte Knack Roeselare al driemaal op rij kampioen en zal daar opnieuw in slagen"

Of Knack Roeselare het in drie wedstrijden zal klaren, dat durven we dan weer niet te voorspellen. Het was al drie seizoenen geleden dat voorzitter Raedschelders zijn Maaseik nog eens de play-off-finale zag spelen. Er werd veel kapitaal tegenaan gegooid voor wat hét seizoen van de waarheid moest worden. Even leek het ook te gaan lukken, want na een aarzelende seizoensstart begon Maaseik terecht als favoriet én met het thuisvoordeel op zak aan de titelfinale, maar in amper twee wedstrijden draaide Roeselare de rollen volledig om. Reken maar dat ze in Limburg geen rekening houden met een scenario waarbij de aartsrivaal zijn tiende titel zomaar even in de Lotto Dôme komt halen na een droge 3-0 in de finale eindstrijd.

Maar Emile Rousseaux maakte Knack Roeselare al driemaal op rij kampioen en zal daar opnieuw in slagen. Het is alleen maar de vraag of het woensdag, vrijdag of zondag zal gebeuren. Als het van de spelers en staf afhangt, zal men alvast niet wachten tot die vierde match in Schiervelde over enkele dagen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!