Lode Blomme
Opinie

11/12/15 om 11:13 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:44

De laatste zure smaak van de verloren Supercup spoelde Knack Roeselare helemaal door

Ondanks de blessures in het eigen team en het vormpeil van Asse-Lennik won Knack Roeselare de heenmatch in de halve finale van de Beker van België met 1-3. In de terugmatch heeft Roeselare in eigen Schiervelde genoeg aan twee sets om de finale te bereiken. Benieuwd welk konijn coach Rousseaux in de laatste match van 2015 dan uit zijn hoed zal toveren.

De laatste zure smaak van de verloren Supercup spoelde Knack Roeselare helemaal door

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Knack Roeselare herstelde zich de voorbije weken stap voor stap van de bittere pil die het te slikken kreeg in de Supercup, de openingsmatch van het huidige volleybalseizoen die Knack met zware 3-0-cijfers verloor tegen Asse-Lennik. Met overtuigende zeges in de Ethias Volley League en meer dan degelijke prestaties in de Champions League, ging het spelniveau en het vertrouwen de jongste weken fors de hoogte in. De laatste zure smaak van die nonmatch op zondagavond 25 oktober spoelde Knack Roeselare woensdag in het Zellikse Molenbos tegen datzelfde Asse-Lennik helemaal door. Met een gehavende ploeg zette het in het hol van de leeuw een flinke stap richting bekerfinale in het Sportpaleis op 14 februari. Over twee weken heeft het in eigen Schiervelde genoeg aan twee sets.

Speciale ingrepen

Met drie receptiehoeken in de lappenmand moest het trainersduo van Knack Roeselare improviseren voor de heenwedstrijd in de halve finale van de beker en het was uiteindelijk middenman Joppe Paulides die als wit konijn uit de hoed van coach Rousseaux werd getoverd. De ervaren Nederlander kreeg pas enkele minuten voor de eerste opslag te horen dat hij als tweede receptie-hoek zou worden uitgespeeld, maar antwoordde met een puike prestatie. 'Speciale omstandigheden noodzaken speciale ingrepen' zou Emile Rousseaux meteen na de match verklaren.

Vooraf nestelde Knack zich maar al te graag in de rol van underdog. Wegens het blessureleed, wegens die Supercup, wegens de huidige vorm van van de Vlaams-Brabanders die in eigen land tot voor de match van woensdag slechts twee sets - eentje in de competitie en eentje in de beker - hadden prijsgegeven. Tegen zijn eigen spelers hield Emilie Rousseaux er echter een ander verhaaltje op na....

De laatste zure smaak van de verloren Supercup spoelde Knack Roeselare helemaal door

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Hij overtuigde zijn manschappen niet dat er gezien de omstandigheden in het beste geval misschien wel een puntje te rapen viel in Lennik, maar wel dat ze met de mentaliteit op het terrein moesten komen om die match gewoon te winnen en zo 'de rammeling van in de Supercup verdorie recht te zetten' (sic). Anders zou hij niet eens vertrekken naar het Molenbos. De spelers geloofden het en toen Matthijs Verhanneman de zesde matchbal eindelijk tegen de grond sloeg genoot Emile Rousseaux op zijn manier van de triomf: met de armen wijd open secondenlang ronddraaiend op het parket, terwijl zijn spelers verderop een rondootje dansten. De knuffel die volgde van zijn Karin duurde nog langer.

Verlies in derby tegen Menen

Voor de winterstop recupereert Knack Roeselare geen spelers meer, maar het moet - met of zonder medical joker - voor Nieuwjaar wel nog vier keer vol aan de bak. In Roeselare zullen ze het wellicht niet eens zo erg vinden om zaterdag de derby tegen het vernieuwde Menen te verliezen. Dinsdag komt Belchatow naar Schiervelde en de match in de Atlas Arena leerde ondanks de 3-0-nederlaag dat ook tegen de Poolse topper een stunt mogelijk is. De laatste twee matchen van het jaar gaan tegen Asse-Lennik. Eerst mogen beide ploegen onder elkaar uitvechten wie als competitieleider het jaar 2016 mag betreden. Vier dagen later, op woensdag 23 december, moet Knack twee sets zien te pakken in de terugmatch van de halve finale van de beker. De coach zal de week voordien wel weer een verhaaltje vertellen. Een verhaaltje over het verlies in de halve finale een jaar geleden en over een uitverkocht Sportpaleis...

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!