Lode Blomme
Opinie

27/01/16 om 11:57 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:36

De Knackspelers hielden zich aan de deal met hun coach

Knack Roeselare versloeg woensdag Civitanova met 3-1 en verzekerde zich door deze stuntzege van een plaats in de Challenge Round van de CEV Cup.

De Knackspelers hielden zich aan de deal met hun coach

© VDB

Coach Emile Rousseaux had voor de match een deal gesloten met zijn spelers: als de Italiaanse topploeg - tot gisteren ongeslagen leider in de poule - wou komen winnen in Schiervelde, dan zou het met zijn A-team moeten spelen. Dat deed de huidige nummer twee uit Italië niet en de Knackspelers hielden zich aan de deal met hun coach. Bij Civitanova bleven Juantorena en Podrascanin dan wel aan de kant, andere sterkhouders als Fei, Christenson en Cester vielen wel degelijk in en de zogenaamde veredelde B-ploeg van de Italianen doet in ons land altijd mee voor de prijzen.

Dat Sporza als rechtstreekse uitzending koos voor de niet meer belangrijke CL-wedstrijd van Maaseik zorgde bij entourage, publiek en spelers uiteraard voor een extra prikkel in de strijd om een ticket voor de Challenge Round van de CEV Cup. De resultaten in de andere poules vielen mee, maar Knack speelde tegen het vroegere Macerata een heel sterke wedstrijd en verzekerde zich met drie zeges en negen punten gewoon verdiend van een volgende ronde in Europa, zij het dan in de tweede Europese beker. De tegenstanders in poule E waren met vooral de topploegen Civitanova en Belchatow, maar ook de Tsjechische landskampioen Liberec niet min en ondanks de grote blessurelast waar Knack dit seizoen al mee af te rekenen had, pakte het enkel in Polen geen set. Terwijl het er wel een verdiende; remember de setbal die buiten, maar volgens de dienstdoende refs binnen viel.

Medical joker nog niet nodig

Intussen is zo goed als iedereen weer inzetbaar. Coach Rousseaux had in de vier gespeelde wedstrijden in januari zelfs medical joker Paul Sanderson nog niet nodig en de door blessures geteisterde nieuwkomer Piotr Orczyk maakte gisteren in het slot van de match eerder onverwacht zijn opwachting. En wat gezegd van Gertjan Claes ? De receptie-hoekspeler blesseerde zich voor Nieuwjaar aan de enkel en traint pas sinds halfweg januari weer volop mee, maar 'Jakke' neemt probleemloos zijn hoge niveau waarop hij bezig was weer op. Heel betrouwbaar in receptie en de Italianen stevig onder druk zettend met zijn opslag (zes aces) behoorde hij samen met Pieter Coolman en libero Stijn Dejonckheere tot de uitblinkers, al verdient de prestatie van de jonge Arno Van de Velde ook een vermelding.

Asse-Lennik bereikte door het forfait van Constanta dan wel de Final 12 van de Champions League, Knack heeft voorlopig het psychologisch voordeel ten opzichte van de challenger van vorig én uitgesproken titelfavoriet van dit seizoen. Ondanks de Roeselaarse blessuregolf bedraagt de achterstand na tien speeldagen in de Ethias Volley League slechts twee punten en de landskampioen plaatste zich ook ten koste van de Pajotters voor de bekerfinale.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!