Beker van West-Vlaamse makelij

14/02/16 om 09:47 - Bijgewerkt om 09:47

Knack Roeselare speelt straks om 16 uur de finale van de Beker van België. Winst of verlies tegen Topvolley Callant Antwerpen: de trofee is alvast (deels) van de hand van Veerle Knockaert uit Moorslede.

Beker van West-Vlaamse makelij

© VDB

Topvolley Belgium, de organisator van de Beker van België, presenteerde deze weel al de nieuwe trofee voor de winnaar van de bekerfinale, een uniek concept van Josan uit Ternat, uitgevoerd door twee topmensen in hun vak: goudsmid Mertens uit Brussel en Veerle Knockaert, een Moorsleedse kunstenares gespecialiseerd in glassierkunst.

Het hoge glaswerk symboliseert gejuich en refereert tezelfdertijd naar een blok in het volleybal. Deze felle opwaardering van de bekertrofee is een vrucht van de nauwe samenwerking tussen Geert De Dobbeleer (algemeen directeur VVB en organisator) en de familie De Nil van de sponsorende JOSAN-groep.

Naast de trofee, de eer en voldoening én de ontlading na de wedstrijd bij de vele supporters krijgt het winnende team een premie van 1.500 euro en een Europees ticket voor de Challenge Cup volgend seizoen. Kan de bekerwinnaar zich plaatsen voor een hoger gequoteerde Europese campagne, dan is het ticket voor de verliezende bekerfinalist.

De finales van de Beker van België worden straks in het Antwerpse Sportpaleis betwist. De vrouwenfinale tussen Asterix Kieldrecht en Datovoc Tongeren begint om 13 uur, bij de mannen beginnen Knack Roeselare en Topvolley Callent Antwerpen er om 16 uur aan.

(LB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!