Knack vanavond met de steun van uitverkocht Schiervelde

Kan Knack vanavond een vierde wedstrijd uit de brand slepen ? (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Totaal onverwacht leidt Precura Antwerpen met 2-0 in de play-off-finale. De ploeg van de Bissegemse coach Kris Tanghe kan vanavond de titel pakken, maar met de rug tegen de muur kan Knack Roeselare rekenen op een uitverkocht Schiervelde om de titelfinales nog minstens tot zaterdag te rekken.

Knack Roeselare legde dit seizoen een mooi parcours in de Champions League af, domineerde ook de reguliere competitie én de play-offs, maar riskeert straks het jubileumseizoen te moeten afsluiten zonder prijs. Vanavond kan Precura Antwerpen mist winst in Roeselare na de beker eerder dit seizoen ook de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis pakken.

De eerste wedstrijd van de play-off-finale vorige woensdag werd een afstraffing voor Knack. De jongens van coach Emile Rousseaux speelden hun slechtste wedstrijd van het seizoen en konden thuis zelfs geen setje pakken tegen de ploeg die hen ook al van bekerwinst had gehouden. Zaterdag kon Knack wél wedijveren met Antwerpen, maar werd het in de belle niet gediend door enkele scheidsrechterlijke beslissingen waardoor Antwerpen nu op één zege staat van de landstitel.

2.500 toeschouwers

Toch geeft Knack zich nog niet gewonnen. Mits nog driemaal winst is de achtste landstitel uit de clubgeschiedenis nog mogelijk. Vanavond moet daarvoor dan wel de eerste stap worden gezet en ook de supporters geloven er nog in, want met 2.500 toeschouwers is de wedstrijd uitverkocht. Wint Knack vanavond dan moet het ook zaterdag gaan winnen in Antwerpen. Allen dan volgt er een vijfde wedstrijd, volgende week woensdag in Schiervelde.

Wie geen ticket heeft voor de match van vanavond en toch niets wil missen kan overigens terecht op Sporza OP12, waar de wedstrijd rechtstreeks wordt uitgezonden.

Vertrekt Tuerlinckx ?

Het zou overigens wel eens kunnen dat kapitein Hendrik Tuerlinckx bezig is aan zijn laatste dagen in Roeselare. De kapitein is bezig aan zijn zesde seizoen in Roeselare, heeft nog een contract voor één seizoen, maar zou volgens Het Laatste Nieuws verregaande interesse genieten van de Poolse landskampioen Resovia Rzeszow.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier